Šampion Andore praćen i prije žrijeba, Budućnost ima prostora da se spremi za prvi izazov u kvalifikacijama za LŠ

"Možda će biti malo teže da se adaptiramo na klimu i uslove s obzirom na to da se igra na vještačkoj podlozi, ali zbog toga ćemo jedan period trenirati na takvoj podlozi"

4401 pregleda 6 komentar(a)
Savić, Foto: FK Budućnost
Savić, Foto: FK Budućnost

Evropske izazove Budućnost će ove godine početi tamo gdje ih je prošle sezone završila - na Islandu. Ovog puta neće biti Liga konferencija već pretkvalifikacioni turnir Lige šampiona, a rival od prošle sezone Breidablik mogao bi da bude protivnik u finalu turnira.

Prije toga momci Miodraga Džudovića, moraće u polufinalu da pokažu da je crnogorski šampion bolji od onog iz Andore, pošto je žrijeb odlučio da rival "plavo-bijelih" bude Atletik Eskaldes.

"Otprilike smo znali s kim možemo da se sastanemo, pratili smo ih, imamo određene informacije, a imamo i prostora da u narednom periodu sve skautiramo i da se pripremimo na najbolji mogući način", poruučio je Vladan Savić, asistent u Džudovićevom stručnom štabu.

Možda i više od rivala problem bi mogla da bude podloga na Islandu.

"Možda će biti malo teže da se adaptiramo na klimu i uslove s obzirom na to da se igra na vještačkoj podlozi, ali zbog toga ćemo jedan period trenirati na takvoj podlozi", dodao je Savić.

Budućnost se za evropske avanture priprema na Zlatiboru.

"Pripreme teku po planu, imamo odlične uslove, momci su fokusirani, koncentrisani, rade odlično. Ono što nas najviše raduje jeste da su svi zdravi i spremni. SVe ide po planu, a imamo i dosta prostora da se dopunimo i fizički pripremimo za sve na islandu", naveo je Savić.

Sjutra (srijeda) naš šampion će odigrati i prvi meč na Zlatiboru - rival će biti Jedinstvo Putevi.

"Taj kontrolni meč dolazi u pravo vrijeme - da se ekipa uigra, da igrači koji su došli zajedno sa mlađima malo bolje adaptiraju, da se fizički dopunimo, ali i da se taktički uigramo", zaključio je Savić.

Bonus video: