Holandija želi titulu, Kuman: Važno je da pobijedimo Hrvatsku

Holandija u srijedu (20.45) igra sa Hrvatskom u polufinalu Lige nacija

4876 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ons Oranje/Twitter
Foto: Ons Oranje/Twitter

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman rekao je danas da je ekipa spremna, kao i da je optimista pred polufinalni meč Lige nacija protiv Hrvatske.

Fudbaleri Holandije igraće u srijedu (20.45) u Roterdamu protiv selekcije Hrvatske, u utakmici polufinala Lige nacija.

"Dobro smo pripremljeni, kvalitetno smo trenirali i optimista sam. Hrvatska je kvalitetna, međutim ako budemo igrali dobro možemo pobijediti. Naravno, mi smo uvijek izloženi pritisku, to je normalno. Igramo kod kuće, ali biće i jako puno navijača iz Hrvatske. Važno je pobijediti, nadam se prvom mjestu. Imamo dobru ekipu, jako dobre igrače. Pokazaćemo mentalitet pobjednika", rekao je Kuman na konferenciji za novinare, prenijela je Hina.

U drugom polufinalu u četvrtak u Enshedeu igraju Španija i Italija.

Kuman je istakao da će njegova ekipa imati prednost, pošto na stadionu Fejenorda (De Kujp) nije izgubila 23 godine.

Povezani članci

13. Jun 2023.

Dalić: Došli smo da osvojimo medalju

"U Roterdamu godinama nismo izgubili, vjerujem da će nam to biti prednost", dodao je bivši trener Barselone.

Holandski selektor rekao je da su igrači vježbali i jedanaesterce.

"Nije se mnogo promijenilo od mog doba, morate da preuzmete odgovornost i da izvedete udarac. Morate ih vježbati, kako bi bilo što bolji", istakao je Kuman, koji je tokom karijere odlično izvodio jedanaesterce.

Kuman je dodao da se reprezentacija ne nalazi u smjeni generacija.

"Ne nalazimo se u tranziciji, uvijek će biti novih koji dolaze, imamo grupu mlađih igrača, sa jedne strane je teško. Moramo uzeti u obzir dob igrača, njihovu spremnost. Uvijek ćemo pokušavati da imamo najbolju postavu. Njihova fizička spremnost je jako važna. Naša zemlja je specifična jer stvara dobre mlade igrače. Imamo ekipu sa kojom želimo da pobjeđujemo, a najvažnije je Evropsko prvenstvo iduće godine", ocijenio je 60-godišnji trener, koji je reprezentaciju preuzeo na početku godine.

Kapiten fudbalske selekcije Holandije Virdžil van Dajk rekao je da će najvažnija biti energija, pošto se igrači nalaze na kraju sezone.

"Trenirali smo dobro, a nivo energije je bio visok. Hrvatska je težak protivnik. Ljudi su svjesni da moramo biti bolji kao ekipa, moramo da se koncentrišemo i odigramo kvalitetno", rekao je Van Dajk, koji nastupa za Liverpul.

Bonus video: