Budućnost dala ispisnicu Kneževiću, razlog i sporne izjave: Nesrećan u Podgorici, mali grad, ne prija mu mentalitet...

Knežević, nakada veliki talenat Partizana, u januaru se rastao i sa Sutjeskom, koja nije računala na njega

37632 pregleda 115 reakcija 68 komentar(a)
Knežević u dresu Budućnosti, Foto: FSCG
Knežević u dresu Budućnosti, Foto: FSCG

FK Budućnost odrekla se usluga Filipa Kneževića, nekadašnjeg velikog talenta Partizana, koji je zimus stigao iz Sutjeske, a iz koje je takođe "ispraćen" na sličan način.

Kao jedan od razloga rastanka sa 31-godišnjim ofanzivcem, kako saznaju "Vijesti", osim ne previše značajnog igračkog učinka na terenu, su i njegove izjave koje je nedavno dao u Beogradu, pričajući na jednom podkastu, a u kojem je, između ostalog, govorio i o tome koliko je nesrećan u Podgorici.

Pričajući o tome kako voli da čita, Knežević je napomenuo da "mora da se osjeća dobro da bi čitao".

U Podgorici, kaže, to nije slučaj.

"Lomi me život posljednjih mjeseci. Nesrećan sam u Podgorici, mali je grad, ne prija mi mentalitet, a ja sam mnogo brži nekako", kazao je Knežević.

Podgoričani, jasno, nisu željeli više da drže fudbalera koji nije srećan, a koji je u šampionskoj sezoni na 14 utakmica, od koji osam kao starter, doprinio sa samo dva gola.

Knežević je prije toga sezonu i po proveo u dresu Sutjeske - ukupno je postigao četiri gola, a otišao je jer nije bio u planovima trenera Nikšićana Nenada Brnovića.

"Ozbiljno računamo na sve igrače koje imamo u ovom trenutku, ali ne možemo da utičemo, ako neko ne želi ili slabije trenira, da nekoga forsiramo i stavljamo. Takva je situacija i sa njim i sa svakim drugim igračem", kazao je Brnović o u oktobru prošle godine odgovarajući na pitanje o Kneževićevom statusu.

Već u januaru, nekadašnji igrač Partizana, Borca iz Čačka, Čukaričkog, Vojvodine, portugalske Vitorije Gimaraeš, izraelskog Ašhoda, vijetnamskog Da Nanga... stigao je u Budućnost, sa kojom se takođe rastaje neslavno.

Zanimljiva je, na istom podkastu, i njegova izjava o "našim trenerima", iako nije konkretno aludirao o kojim se trenerima radi.

"Ovi naši treneri su sve neki bivši fudbaleri, koji su živjeli svoj život, žene, kocka, ovo ono... Iz kopački u ovo... Žive od plate do plate, slušaju šta im ovaj koji ih finansira govori, sprovode to, neki retardirani treninzi... A onda dođem ja koji sam egocentrik i čujem: "Knez, spušti šorts". To je bitno... A ja kući čitam Ota Vajningera, Sijorana Ničea... Zamisli koji ja problem imam u glavi".

Bonus video: