Mladi se uigravaju protiv Bugarske i Poljske, Rakojević: Rezultat je uvijek bitan

Mlada fudbalska reprezentacija sjutra (17.30) gostuje Bugarskoj u prijateljskom meču, četiri dana kasnije rival u Podgorci i je Poljska (20.15)

4181 pregleda 0 komentar(a)
Nikola-Peco Rakojević, Foto: FSCG
Nikola-Peco Rakojević, Foto: FSCG

Nakon martovske premijere i pobjede protiv Kine (2:1) mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore predvođena selektorom Nikolom-Pecom Rakojevićem nastavlja sa pripremama za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Junski ciklus rezervisan je za dva prijateljska meča, a prvi je na programu sjutra (17.30) u gostima protiv Bugarske. Četiri dana kasnije rival u Podgorici je Poljska (20.15).

"Ovo je priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Manje igrača je na spisku, nego protiv Kine. Neki su povrijeđeni, a neki su u A selekciji. Možemo da napravimo dobru reprezentaciju, koja može da se suprotstavi Bugarskoj i Poljskoj na najbolji mogući način. Fokus nam je, kako stvari stoje, na igrače iz domaćeg prvenstva, a u prvoj utakmici će većina igrača biti iz domaćeg prvenstva", rekao je u najavi meča selektor Rakojević.

Neki fudbaleri, koji igraju u domaćim klubovima su standardni, drugi imaju nešto manju minutažu...

"To je priča na koju ne možemo da utičemo. Mi se fokusiramo na ono što želimo da uradimo. Do sada nismo imali ni najmanji problem. Igrači rade vrijedno, nadam se da će ispuniti sve zadatke koji su pred njih postavljeni. Ovi prethodni dani, koliko smo zajedno proveli, bili su podsticajni", kazao je selektor.

Rakojević ističe da je rezultat bitan i pored toga što je riječ o prijateljskim utakmicama.

"Rezultat je uvijek bitan. Za mene je rezultat u prvom planu bez obzira na to kakva je utakmica u pitanju. Imamo snimke, analizirali smo Bugarsku, kada dođe vrijeme analiziraćemo i Poljake. Znamo u kakvom sistemu igraju. Mi ćemo se suprotstaviti na naš način. Vjerujem da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat", uvjeren je selektor.

I napadač Vuk Striković očekuje pozitivan rezultat na utakmici sa Bugarskom.

"Imamo te dvije prijateljske utakmice, koje su nam uvertira za kvalifikacije. Fokusirani smo na Bugarsku. Analizirali smo protivnika, vidjeli da se radi o dobroj, pripremljenoj ekipi. Ne možemo očekivati da to bude ista ekipa kao u prethodnom ciklusu i na prijateljskoj utakmici sa Finskom. Mislim da ćemo izvući dobar rezultat."

Crna Gora kvalifikacije za Euro počinje u septembru gostovanjem Jermeniji. U grupi su još Švajcarska, Rumunija, Finska i Albanija.

"Grupa je možda malo lakša nego u prošlom ciklusu. Okupili smo se u dobrom raspoloženju. Dišemo kao tim, treniramo, mislim da će to da bude kako treba", smatra fudbaler Sutjeske.

Bonus video: