Vučinić najavljuje Mađarsku: Svaki meč u Podgorici je važan, nadam se da ćemo uzeti tri boda

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u subotu (18) dočekuje Mađarsku u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

23610 pregleda 75 reakcija 13 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: FSCG
Mirko Vučinić, Foto: FSCG

Crnogorska fudbalska priča počela je 24. marta 2007. godine kada je u Podgoricu stigla Mađarska. Pred krcatim tribinama "hrabri sokoli" su u prijateljskom meču nakon preokreta slavili 2:1, a gol za izjednačenje i prvi gol reprezentacije Crne Gore ikada postigao je Mirko Vučinić iz penala u 65. minutu.

Bio je to prvi od 17 pogodaka koliko ih je Nikšićanin postigao u svojoj reprezentativnoj karijeri. A 16 godina kasnije Vučinić utakmicu sa Mađarima, ovog puta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (subota od 18 u Podgorici), dočekuje u drugačijoj ulozi. Nekadašnji napadač Sutjeske, Lećea, Rome, Juventusa i Al Džazire je od januara 2022. godine član stručnog štaba, jedan od saradnika selektora Miodraga Radulovića.

„Sve je počelo od Mađarske. Ali, to je bilo i prošlo, treba da se koncentrišemo na ovu utakmicu u subotu. Nadamo se da ćemo uzeti tri boda koja bi nam puno značila. Važan meč, ali do kraja kvalifikacija ima još utakmica", poručio je u najavi predstojećeg meča Vučinić.

Mađarska je u naletu, standardna je na evropskim prvenstvima, igrala je dobro u Ligi nacija, dok je na startu oviih kvalifikacija savladala Bugarsku. Na klupi je već pet godina Marko Rosi, koji je od 2012. godine prisutan u mađarskom fudbalu.

„Rosi je napravio jednu zdravu atmosferu, reprezentacija Mađarske igra dobro, organizovani su. Radimo na tome da im se suprotstavimo na adekvatan način i uzmemo tri boda", kazao je Vučinić.

Južna tribina stadiona u Podgorici će biti zatvorena nakon kazne koju je izrekla Disciplinska komisija Uefe, zbog, kako je navedeno, rasističkih ispada navijača na utakmici Crna Gora - Srbija

„Znamo da nam je važan svaki meč koji igramo u Podgorici. Imamo našu publiku i ovom prilikom pozivam navijače da dođu u što većem broju", jasan je Vučinić.

Iz mađarskih redova su prethodnih dana stizale izjave da im se sprema "vruć" doček u Podgorici. I Vučinića su te reakcije iznenadile.

„Možda bi trebalo da počnemo da se služimo svim i svačim da bismo pobijedili. U smislu da budemo malo pokvareniji. Mi smo previše dobri. Kada igramo protiv drugih, oni na sve načine gledaju da privedu utakmicu kraju i uzmu tri boda", rekao je član stručnog štaba "hrabrih sokola."

Bonus video: