Junajted ili Totenhem - neizvjesnost lebdi nad kultnim stadionom

Danas Junajted - Totenhem, sjutra Čelsi - Sautempton u polufinalu FA Kupa
0 komentar(a)
Mančester - Totenhem, Foto: Reuters
Mančester - Totenhem, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.04.2018. 09:28h

Deset puta su se sreli u FA Kupu - po pet puta su prošli dalje (5:5).

Sastaće se na “Vembliju”, na kojem su Hari Kejn i društvo igrali cijele ove sezone, ali će danas imati podjednak broj navijača (50:50).

Dva puta su igrali ove sezone u prvenstvu - pobijedili su po jednom, svak na svom terenu (1:1).

Ali, tim koji izgubi večeras, završiće sezonu bez trofeja - neizvjesnost i uzbuđenje lebde nad kultnim londonskim stadionom uoči duela Mančester junajted - Totenhem, u polufinalu najstarijeg takmičenja na svijetu (subota, 18.15).

Drugo polufinale igra se u nedjelju, a sastaju se Čelsi i Sautempton (16).

Faktor Vemblija

"Ne mislim da je prednost za Totenhem to što se finale igra na ‘Vembliju’. Igrao sam finale Kupa sa Interom protiv Rome u Rimu, pobijedio sam. Igrao sam drugo finale sa mojim klubom na mom stadionu - izgubio sam. Kada dođu odlučujući momenti i velike odluke, u polufinalu ili finalu, mislim da stadion nema prevelikog uticaja, već akteri na terenu", kazao je trener Junajteda Žoze Murinjo.

Mančester junajted - veliki klub koji ne želi da završi sezonu bez trofeja, protiv Totenhema - velikog kluba koji konačno želi da osvoji trofej.

Prošlo je dugo - čak deset godina, otkada su “sparsi” osvojili pehar, i to Liga kup, a posljednjih sezona ne mogu do trofeja, iako su konstantno u vrhu engleskog fudbala.

Mogu li momci Maurisija Poketina da napokon izađu iz sjenke?

"Nije u redu da nas pamte kao tim koji nije osvojio trofej, a ne kao tim koji ima fantastičnu sezonu, i u prvenstvu i u Ligi šampiona, gdje je pobijedio Real Madrid, Dortmund, umalo eliminisao Juventus. Ali, pokušaćemo i to da promijenimo", kazao je Poketino.

Bonus video: