Bakić: Rezultat se pamti, moramo da napravimo korak naprijed

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u subotu (18) dočekuje Mađarsku u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

7919 pregleda 1 komentar(a)
Marko Bakić, Foto: FSCG
Marko Bakić, Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u subotu (18) sa Mađarskom u Podgorici igra treći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ranije je rečeno da su Mađari favoriti, da je riječ o selekciji koja godinama napreduje, a koja je na žrijebu bila u prvom šeširu. Selekcija Marka Rosija je u martovskom ciklusu pobijedila Bugarsku i, uz meč manje, ima isti broj bodova kao i Crna Gora. "Hrabri sokoli" će pokušati da na domaćem terenu sruše favorita i budu u dobroj poziciji pred nastavak kvalifikacija.

„Krucijalan meč. Moramo biti svjesni da dolazi ekipa koja je žrijebana iz prvog šešira. Posjeduju kvalitet koji ih je i doveo u prvi šešir. Znamo kako su igrali Ligu nacija, sa kojim reprezentacijama, kakve su rezultate ostvarili. U utakmicu ulazimo sa maksimalnimi respektom - kvalitetniji su, bolji su, ali mi smo tu da čekamo naše šanse, da ih ugrozimo i ostvarimo dobar rezultat", rekao je Marko Bakić.

Vezista grčkog OFI-ja je objasnio zašto misli da su Mađari u ovom trenutku bolji.

"Kad kažem da su bolji, mislim na njihov trenutni status i renking. Oni su bolji od nas i to moramo priznati. Mi treba da tražimo svoje šanse i iskoristimo njihove slabe strane. Pobijedili su Bugarsku 3:0, ali ako se detaljnije analizira onda vidimo i da su Bugari imali prilike. Probaćemo da iskoristimo šanse, postignemo gol i osvojimo tri boda", poručio je Bakić.

Crna Gora je u martu savladala Bugarsku (1:0), a onda izgubila od Srbije (2:0). Rezultat protiv Srbije se više pamti od igre koju je pružila ekipa Miodraga Radulovića te večeri. A igra je bila dobra.

„Rezultat je ono što se pamti. Vidjeli ste i utakmicu sa Srbijom - jedna od naših najboljih u posljednjih nekoliko ciklusa, ali smo izgubili. Sa ove vremenske distance ostalo je u sjećanju samo da smo izgubili. U subotu će biti najvažniji rezultat."

Ekipa je zdrava i spremna.

„Najbitnije je da smo spremni i zdravi. Jedva čekamo utakmicu. Pojedinci su se okupili petog juna, od ove sedmice smo svi na okupu, treniramo, radimo na utakmici sa Mađarskom. Nadamo se da ćemo je spremno dočekati i ostvariti povoljan rezultat."

Crna Gora je iz ciklusa u ciklus imala problema sa povredama. Ovo okupljanje propušta Adam Marušić. Stefan Savić je neke utakmice Atletika u finišu sezone propustio zbog povrede, ali se na vrijeme oporavio. Sa njim i Stevanom Jovetićem "sokoli" će protiv Mađara biti opasniji.

„Meni uvijek djeluju dobro, motivisano, spremno. Čim su tu, znači da su spremni. Ne vjerujem da bi neko dolazio nespreman. Imamo još tri-četiri treninga do utakmice. Nadam se da ćemo svi zdravi dočekati utakmicu i da će šef moći da računa na sve igrače."

Crna Gora odavno u Podgorici nije slavila protiv neke jake selekcije. Bakić smatra da je došlo vrijeme da se to promijeni.

„Vrijeme je da se taj trend promijeni. Reprezentacija mora da istupi, da napravi korak naprijed. Glavno mjerilo je teren, ako pobijediš kvalitetnije zavrijedićeš poštovanje. Igrači su ti koji moraju da naprave korak više i pobijede. Ja se nadam da će tako i biti", poručio je Marko Bakić.

Bonus video: