Skaloni: Mesi je zaslužio da se zabavi u Majamiju

"Nije bitna liga ili država, važno je da se osjeća dobro u gradu i u klubu. Siguran sam da će tamo imati uslove da se zabavlja"

3974 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni izjavio je danas u Pekingu da je Lionel Mesi "zaslužio da se zabavi" u Interu iz Majamija, klubu u kojem će nastaviti karijeru.

"Veoma sam srećan što je Mesi odlučio da ode i igra za klub u gradu koji će tretirati veoma dobro", rekao je selektor svjetskih šampiona na konferenciji za novinare u Pekingu uoči prijateljske utakmice između Argentine i Australije.

"Nije bitna liga ili država, važno je da se osjeća dobro u gradu i u klubu. Siguran sam da će tamo imati uslove da se zabavlja. On to zaslužuje", rekao je 45-godišnji trener argentinske zvijezde koja je u španskoj štampi otkrio da je imao teškoće u prilagođavanju životu u Parizu tokom svoje dvije sezone u Pari Sen Žermenu.

Lionel Mesi je u intervjuu koji su u utorak emitovali kineski mediji rekao da mu je Svjetsko prvenstvo odigrano prošle godine u Kataru vjerovatno posljednje u karijeri.

Na pitanje o mogućnosti da zaigra na narednom Mundijalu 2026. godine u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama, bivši fudbaler Barselone i PSŽ-a je bio uzdržan.

Skaloni je danas rekao da su Mesijeve izjave "veoma oprezne".

"On je čovjek koji ne laže. Realnost je da ćemo vidjeti kako će se osjećati 2026. kada će imati 39 godina. Svjetsko prvenstvo je mnogo daleko da nema smisla pričati o tome", rekao je Skaloni.

Mesi, koji je u subotu doputovao u Kinu, predvodiće aktuelne svjetske šampione protiv Australije na utakmici koja će biti odigrana na nedavno renoviranom stadionu u Pekingu kapaciteta 68.000 mjesta.

Ta utakmica će biti revanš osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru, na kojem je Mesi postigao gol u pobjedi Argentine od 2:1 u Dohi.

Bonus video: