Dalić: Istorijska pobjeda, imamo još jednu medalju, ali želimo zlato da priča dobije i tu epizodu

"Primili smo pogodak u 96. minutu, ali nismo posustali. Naučili smo sve ovo da prolazimo, jer imamo kvalitet i karakter"

4093 pregleda 5 komentar(a)
Dalić i navijači Hrvatske sinoć u Roterdamu, Foto: Reuters
Dalić i navijači Hrvatske sinoć u Roterdamu, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da je pobjeda protiv Holandije jedna od najvećih u istoriji, kao i da se selekcija sada okreće borbi za zlatnu medalju u Ligi nacija.

"Mi smo grupa, mi smo zajedno i kod nas je uvijek iznad svega Hrvatska. Mi imamo ono što vjerovatno mnogi drugi nemaju. Patimo, ali i prolazimo pobjednički kroz sve to. Navikli smo na ovakve utakmice. Ovo je sigurno jedna od najvećih naših pobjeda, sigurno jedna od onih istorijskih. Primili smo pogodak u 96. minutu, ali nismo posustali. Naučili smo sve ovo da prolazimo, jer imamo kvalitet i karakter", rekao je noćas Dalić, prenijela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u finale Lige nacija, pošto su u Roterdamu poslije produžetaka pobijedili Holandiju sa 4:2.

Hrvatska je mogla do pobede i u regularnom dijelu, ali je Noa Lang u šestom minutu nadoknade izjednačio na 2:2 i odveo meč u produžetak.

Pobjedu Hrvatskoj u dodatnom periodu donijeli su Bruno Petković i Luka Modrić, golovima u 98. i 116. minutu iz penala.

Hrvatska u finalu u nedjelju čeka pobjednika večerašnjeg meča između Španije i Italije (20.45).

Dalić se zahvalio i navijačima koji su u velikom broju bodrili treću reprezentaciju sa posljednjeg Svjetskog prvenstva.

"Kapa dolje svima. Imamo još jednu medalju i novi uspjeh. Ovo je sve nestvarno, ali tačno ovo igrači i zaslužuju. Njima je ovaj uspjeh donijela njihova borba i sjajni veličanstveni treninzi koje su odrađivali prije samog polufinala", istakao je Dalić, koji je sa Hrvatskom osvojio i srebro na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Hrvatski selektor rekao je da nije važno ko će biti protivnik u nedjeljnom finalu u Roterdamu.

"Finale? Nemam nikakvu želju, nije važno ko će nam biti protivnik, već je važno kakvi smo mi. Proslavićemo, odmoriti se i pripremiti za finale. Nedostaje nam to zlato da priča dobije i tu epizodu", zaključio je Dalić.

Bonus video: