Luka Modrić - 37 godina, 119 minuta, asistencija, gol, magija...

"To je fantastičan igrač, uživanje ga je gledati. Bez obzira na godina još je jedan od najboljih. Pun je energije, a njegova tehnika je sjajna", kaže je De Jong

7605 pregleda 9 komentar(a)
Nastavlja da oduševljava: Luka Modrić na meču sa Holandijom, Foto: Reuters
Nastavlja da oduševljava: Luka Modrić na meču sa Holandijom, Foto: Reuters

Forma je prolazna, klasa vječna - kažu mnogi kada opisuju vrhunske sportiste. Ipak, u slučaju Luke Modrića ni forma nije prolazna - maestro iz Zadra i sa 37 godina igra na najvećem nivou.

Pokazivao je to iz sedmice u sedmicu tokom nedavno završene sezone, pokazao je i na Svjetskom prvenstvu Kataru, a nastavio i na finalnom turniru Lige nacija.

I sve to na kraju pakleno teške sezone.

"Desetka" Hrvatske i Real Madrida svojim "čarolijama" opila je čuveni "De Kujp" u Roterdamu i kroz 120. minuta borbe sa Holandijom (4:2) vodila "vatrene" do finala najmlađeg Uefinog reprezentativnog takmičenja.

Osim njegovih prepoznatljiv poteza i pasova koje samo on može da "provuče" gdje niko drugi ne može, Luka je stigao i da izbori penal (za 1:1 ga realizovao Andrej Kramarić), asistira u produžecima Brunu Petkoviću za 3:2, a onda sa novog jedanaesterca kruniše plasman Hrvatske i još jednu svoju maestralnu partiju.

"On je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, veoma ga poštujem. U tim godinama tako dobro odigrati i biti tako važan igrač za klub i reprezentaciju je za svako poštovanje", rekao je nakon meča u Roterdamu defanzivac Holandije Virdžil van Dajk.

Slično je govorio i Modrićev rival iz "el klasika", vezista Barselone i Holandije, Frenki de Jong.

"To je fantastičan igrač, uživanje ga je gledati. Bez obzira na godina još je jedan od najboljih. Pun je energije, a njegova tehnika je sjajna", poručio je De Jong.

Sve to je vidio i selektor Hrvatske Zlatko Dalić, koji je u 119. minutu, kada je sve bilo riješeno, odlučio da iz igre izvede Modrića kako bi kompletan "De Kujp" aplauzima nagradio njegovu predstavu.

Nakon drugog mjesta sa Mundijala u Rusiji 2018, pa trećeg iz Katara 2022, Hrvatska će u nedjelju protiv pobjednika večerašnjeg duela (20.45h) između Španije i Italije pokušati da napravi još jedan veliki uspjeh.

"Bio bi nevjerojatan uspjeh ako pobijedimo u finalu, međutim sada je najvažnije da se dobro odmorimo, pripremimo i vidimo ko nas čeka u finalu. Bilo bi ostvarenje sna ako osvojimo prvi trofej u istoriji za reprezentaciju", poručio je Modrić, tihi i skromni maestro iz Zadra.

Bonus video: