Adžić: Trudim se da učim iz dana u dan, imamo kvalitet i želju da prođemo prvaka Andore

Talentovani ofanzivac Budućnosti o pobjedi u prvom test meču na Zlatiboru i rivalu u polufinalu pretkvalifikacija za LŠ

4440 pregleda 0 komentar(a)
Adžić tokom utakmice protiv ekipe Jedinstvo Putevi, Foto: FK Budućnost
Adžić tokom utakmice protiv ekipe Jedinstvo Putevi, Foto: FK Budućnost

Prva od dvije test utakmice pred izazove u kvalifikacijama za Ligu šampiona odrađena je bez greške - fudbaleri Budućnosti na pripremama na Zlatiboru savladali su Jedinostvo Puteve (5:2).

Osim pobjede, navijače crnogorskog prvaka i trenera Miodraga Džudović može da raduje i to što je talentovani Vasilije Adžić nastavio sa odličnim partijama iz nedavno završene sezone.

Adžić je dva puta tresao mrežu Jedinstva - iz slobodnog udarca i nakon lijepe akcije u kojoj su učestvovali Vladimir Perišić i Petar Grbić.

"Mislim da sam mnogo naučio tokom prethodne godine, stekao sam prijeko potrebno iskustvo, a trudim se da iz dana u dan sve više učim, jer svjestan sam da sam na početku karijere", čvrsto je na zemlji je Adžić.

Srećan je zbog golova na Zlatiboru, ali...

"Znače mi golovi na planu samopouzdanja, ali sam još više srećan što smo pobijedili i uradili praktilčno sve što je stručni štab zahtijevao od nas", poručio je za klupski sajt 17-godišnji ofanzivac.

Njegovi golovi, ali i dobra igra cijelog tima, biće potrebni i za ono najvažnije ove godine - pretkvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, koji se igra na Islandu od 27. do 30. juna.

Rival crnogorskog prvaka u polufinalu je šampion Andore Atletik Eskaldes.

"Turnir na Islandu dolazi brzo, razmišljamo o tom polufinalu, pričamo između sebe, ali imamo još jednu prijateljsku utakmicu ovdje i kada se ona završi, totalni fokus ćemo da 'prebacimo' na protivnika", kaže Adžić.

Smatra da će Budućnost imati težak zadatak u polufinalu.

"Svakom rivalu prilazimo sa velikom dozom poštovanja, ali smatram da imamo i individualni i timski kvalitet i ogromnu želju da prođemo u finale", poručio je Adžić.

Bonus video: