Krstović prepušta ulogu favorita Mađarima i poručuje: Želimo da se pitamo

"Mađari su u uzlaznoj putanji, nadam se i da će imati loš dan", istakao je napadač slovačke Dunajske Strede

5282 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Subota od 18 sati - Crna Gora protiv Mađarske - mogao bi to da bude jedan od ključnih duela naših fudbalera u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ako žele da ostanu u igri do kraja "hrabri sokoli" više ne smiju da gube bodove pod Goricom - već ih je savladala Srbija u martu (2:0), još jedan neuspjeh bi značio i ogroman korak unazad u borbi za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Nikola Krstović, napadač slovačke Dunajske Strede, prepušta ulogu favorita protivniku.

"Mađari su došli iz prvog šešira, ali idemo na pobjedu - da pružimo maksimum i da "poginemo" na terenu. Nakon utakmice želimo jedan drugog da pogledamo u oči podignutog čela. Pružićemo i više od maksimuma", rekao je nekadašnji napadač Zete.

Mađarska je ozbiljan tim.

"Crna Gora je igrala dobro protiv velikih ekipa, tako da to ne pravi nikakvu razliku. Uvijek ciljamo trjumf, posebno na svom terenu, gdje imamo pravu podršku navijača. Nećemo da se štedimo, već da se pitamo i da pokušamo da pobijedimo. Mađari su u uzlaznoj putanji, nadam se i da će imati loš dan", istakao je Krstović i dodao:

"Tu smo tek nekoliko dana, sve bi bolje izgledalo da smo malo više vremena zajedno. Ali, ne možemo da se žalimo, isto je svima".

Jedini gol Crne Gore u ovim kvalifikacijama je djelo Krstovića - pogodio je za trijumf u Razgradu u prvom kolu.

Taj trijumf je naš tim "poništio" porazom od Srbije nekoliko dana kasnije.

"Ako bude atmosfera na stadionu kao protiv Srbije - to je dodatni vjetar u leđa. Išli smo tada preko svojih granica, nismo zaslužili da izgubimo... Pravo je vrijeme da napravimo dobre rezultate. Ovo je prava grupa igrača, pravi stručni štab i nadam se velikoj borbi i pobjedi" jasan je Krstović.

U Dunajskoj Stredi je ove sezone igrao sa mađarskim reprezentativcem Zoltanom Kalmarom.

"Odmah nakon žrijeba mi je rekao da će Mađarska da se "prošeta" Podgoricom. Mađari dolaze kao favoriti, ali niko se ovdje nije naigrao. Protiv Srbije smo napravili korak unazad, ali ima još mnogo utakmica", zaključio je Krstović, koji je ove sezone postigao 26 golova u dresu Dunajske Strede.

Bonus video: