Kuman oduševljen Modrićem: Samo jedna riječ - poseban

"Nevjerovatno je da je u stanju da i dalje da igra 120 minuta na najvišem nivou", rekao je legendarni Holanđanin

4179 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Luka Modrić je vodio Hrvatsku do finala Lige nacija, pa ni selektor Holandije Ronald Kuman nije mogao da sakrije koliko je impresioniran pojavom fudbalera koji u septembru puni 38 godina.

"Vatreni" su prošli na produžetke u Roterdamu (4:2), a as Real Madrida je u finišu iz penala postavio konačan rezultat.

"Postoji samo jedna riječ za njega - poseban. Toliko je dobar i pravi veliku razliku, uvijek uživam dok ga gledam. Nevjerovatno je da je u stanju da i dalje da igra 120 minuta na najvišem nivou. On je velika klasa", rekao je Kuman.

"Lale" su prvih put nakon 23 godine poražene u Roterdamu.

"Bilo je momenata u kojima se jasno vidjelo da moramo da napredujemo. Imamo pravu energiju, tim je spreman da se bori i to je nešto na čemu možemo da gradimo budućnost. Ali, ne zaboravimo da smo igrali protiv Hrvatske, koja je na posljednja dva svjetska prvenstva bila drugoplasirana i trećeplasirana. Moramo da izvučemo pouke iz ovoga", istakao je Kuman.

Holandija je vodila (Malen), Hrvatska preokrenula pogocima Kramarića i Pašalića, prije nego je Lang u 96. osigurao produžetke.

U dodatnih pola sata se pored Modrića upisao i Petković.

"Treći i četvrti gol smo primili u produžetku, pa ih ne računam. Tada smo morali da rizikujemo i to već nije normalna igra", zaključio je Kuman.

Bonus video: