Janoš Ferenci: Crna Gora igra fudbal ratničkog stila

Vezista mađarske selekcije debitovao je prije četiri godine pod Goricom u porazu "lake konjice", sada se nada revanšu "sokolima"

8384 pregleda 5 komentar(a)
Stefan Mugoša je pokvario debi Ferencija pod Goricom, Foto: Filip Roganović
Stefan Mugoša je pokvario debi Ferencija pod Goricom, Foto: Filip Roganović

Crna Gora u subotu protiv Mađarske nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Mađarski fudbal je u uzletu, selektor Marko Rosi postiže sjajne rezultate, a posebnu pažnju posvetio je taktici za utakmicu u subotu pod Goricom u trećem kolu grupe G.

"Debitovao sam upravo na tom stadionu protiv Crne Gore, izgubili smo sa 2:1. Mađarska je igrala u kombinovanom sasatvu, zato se sada nadam drugačijem ishodu. Povoljnijem po nas", kazao je za "nemzetisport" Janoš Ferenci,vezista Debrecina.

On zna šta da očekuje u Podgorici.

"Biće to tipična igra balkanske selekcije, dominiraće borba. Spreman sam i nema umora kada dobijete poziv za selekciju. Neće biti ljetnjeg odmora ali sve nadomjesti ponos i radost igranja za selekciju i jedva sam čekao okupljanje i pripeme u Telkiju. Ndam se da ću biti u ekipi i odigrati na način da pomognem timu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", rekao je Ferenci i dodao:

“Crna Gora igra fudbal pravog ratničkog stila. Pripremamo se nešto više od sedmice za tešku utakmicu koja slijedi. Smatram da smo kvalitetniji i bolji, ali to se mora pokazati i dokazati na terenu. Na sve mormo biti pripremljeni, možda i na loš kvalitet terena ili druge sitnice. I moramo biti fokusirani da nametnemo našu igru. Uglavnom se i bavimo taktičkim detaljima u Telkiju", zaključio je Ferenci.

Bonus video: