Mladi izgubili u Bugarskoj: Ivezić odbranio penal, domaćin pogodio iz prekida

Bugarska u Blagoevgradu slavila 1:0 golom Georgija Nikolova u 73. minutu

3246 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Ivezić nije prvi put odbranio penal za mladu selekciju, Foto: FSCG
Nikola Ivezić nije prvi put odbranio penal za mladu selekciju, Foto: FSCG

Mlada reprezentacija Crne Gore izgubila je 1:0 od Bugarske u Blagoevgradu, u prvom od dva pripremna junska meča.

Izabranici Nikole Rakojevića u ponedjeljak će na "DG areni" u Podgorici dočekati Poljsku.

Prvu šansu na stadionu Pirina imala je Crna Gora, već u 6. minutu - Vuk Striković je stvorio sebi poziciju za udarac, ali je šutirao pravo u golmana Damiana Hristova.

Domaći su potom preuzeli inicijativu i napadali jalovo, no u 43. minutu su dočekali najveću šansu. Ognjen Gašević je zakasnio prilikom klizećeg starta i neoprezno srušio Danijela Hvojneva, skrivivši penal.

Odgovornost da šutira preuzeo je Mark-Emilio Papazov, gađao je u svoju desnu stranu, ali je crnogorski golman Nikola Ivezić bio maestralan - sjajnom paradom čuvar mreže belgijskog Lomela odbranio je jedanaesterac.

Penal su, i prije Bugara, tražili naši fudbaleri, ali se sudija iz Bugarske, Nikola Popov, u toj situaciji nije oglasio.

Domaćin je na startu nastavka organizovao nekoliko opasnih napada, lopta je nakon centaršuta Nikolaja Zlateva pala na prečku, a pokušaj glavom imao je i Robert Rajčev. Ipak, u 73. minutu Crna Gora je kapitulirala, i to iz prekida - Zlatev je centrirao, a defanzivac Georgi Nikolov glavom pogodio mrežu.Tek nakon rezultatskog minusa uslijedila je reakcija Rakojevićevih fudbalera, pritisak, nekoliko opasnih akcija u trenucima kada je na terenu bilo dosta fudbalera koji su ušli sa klupe, te jedna solidna šansa glavom Kovinića - ostalo je 1:0.

Crna Gora je igrala u sastavu: Ivezić, Gašević (84. Đinović), D. Vuković (78. Janjić), Bakić (84. Dašić), Krivokapić (58. Kovinić), M. Vukotić (58. Kujović), Striković (78. Perović), Pejović, Pajović (40. N. Vuković), Bajović (78. Kujović), Đeljaj (84. B. Vukotić).

Bonus video: