Promjene u Sitiju: Dolaze dva Hrvata, idu trojica "senatora"...

Ilkaj Gindogan, Bernardo Silva i Kajl Voker bi trebalo da napuste "Etihad", nije isključeno da ode i Rijad Marez

6701 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti je osvajanjem titule prvaka Evrope zatvorio krug, krunisao eru Pepa Gvardiole i sada je došao momenat za očekivane promjene u igračkom kadru.

Suštinski, Siti će zadržati okosnicu tima, ali nema dileme da će tokom ljeta "građani" bitno promijeniti identitet.

U prvom redu se najavljuje odlazak trojice "senatora" - Ilkaja Gindogana, Bernarda Silve i Kajla Vokera.

Gindogan se pamti kao prvo Gvardiolino pojačanje (u julu 2016) - krajem juna postaje slobodan igrač i u ozbiljnim je pregovorima sa Barselonom.

Iako i dalje postoje šanse da Njemac nastavi saradnju sa Sitijem, mediji iz Katalonije i Engleske vjeruju da će prihvatiti poziv Barse koja mu je već pripremila trogodišnji ugovor.

Silva je, s druge strane, ljetos na nagovor Gvardiole ostao, a menadžer mu je tada i obećao da mu sada neće praviti problem ako želi da ode iz Engleske.

Vjeruje se da je omaleni majstor, koji je stigao 2017. iz Monaka, odlučio da se vrati u francuski fudbal i zaigra za Pari Sen Žermen...

Voker nije zadovoljan ulogom koju je imao ove sezone u pohodu Sitija na triplu krunu, pa su on i klub otvoreni za pregovore u slučaju dobre ponude.

Vokera želi Šefild junajted, koji se vratio u Premijer ligu i u kojem je iskusni desni bek počeo karijeru...

Još jedan bek ide sa "Etihada" - Žoao Kanselo.

Portugalac je u januaru pozajmljen Bajernu koji ga neće otkupiti za 70 miliona eura, ali je Kanselo sada između Premijer lige i La Lige - veoma je zainteresovan Arsenal, a u igri je i Barsa.

Moguće je i da Rijad Marez ode u Saudijsku Arabiju (astronomska ponuda Al Ahlija je na stolu), a blizu transfera je Ajmerik Laport koji je ove sezone bio u drugom planu na poziciji štopera, iza Nejtana Ake, Rubena Diaša i Manuela Akanđija.

A ko su igrači koje će Siti dovesti tokom ljeta?

Za Matea Kovačića se tvrdi da je već sve dogovorio sa "građanima" i nije isključeno da za njim dođe još jedan Hrvat - Joško Gvardiol.

Gvardiola odavno prati štopera Lajpciga, a njemački klub je spreman da ga pusti za 85-90 miliona eura.

Bonus video: