Marko Rosi: Crna Gora iskusnija, nije lako igrati u Podgorici

Selektor "lake konjice" uzda se u odličnu formu svojih izabranika pred sjutrašnji meč pod Goricom (18 h)

7180 pregleda 2 komentar(a)
Selektor Mađarske Marko Rosi, Foto: MLSZhivatalos
Selektor Mađarske Marko Rosi, Foto: MLSZhivatalos

Crnogorska fudbalska selekcija sjutra od 18 sati odigraće izuzetno važan duel protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Laka konjica" je slavila u jedinoj utakmici u Grupi G, protiv Bugarske sa 3:0, dok su "sokoli" nakon pobjede u Bugarskoj, poraženi pod Goricom od Srbije.

Meč izuzetne važnosti, direktna borba za jedno od dva prva mjesta i plasman na Euro. Crna Gora nikada nije izgubila od Mađarske, dvije identične pobjede pod Goricom od 2:1, a remi u Mađarskoj (3:3)

Sjutra pak, slijedi prvi takmičarski duel ove dvije reprezentacije.

"Napredovali smo i to značajno u odnosu na naš posljednji meč. Tačno je da smo u rejtingu FIFA iznad rivala ali.., ali i mi smo tukli neuporedivo bolje rangirane i selekcije zvučnijih igračkih imena. Tako da to može da uradi i Crna Gora i i moramo biti skromni, bez euforije ili opuštanja izaći na teren kako bi tu ulogu favorita opravdali u Podgorici", kazao je Marko Rosi, selektor Mađarske.

Italijan je već 11 godina u mađarskom fudbalu, klupskom pa selekciji koju je vodio i prije četiri godine pod Goricom. Za njega u crnogorskoj ekipi nema tajni.

"Iskusnija su ekipa od nas, igrači su fizički izuzetno jaki a biće i motivisani, jer je utakmica jednako bitna za obje ekipe. Težak nas očekuje meč, u klojem se nadamo da će presudni detalj biti na našoj strani. Želimo pobjedu, mada će se pitati i njihov tim. Savić i Jovetić, samo ta dva imena ulivaju poštovanje a ne treba zaboraviti na Krstovića, Hakšabanovića, Osmajića... Nije lako igrati protiv Crne Gore, ali nas ohrabruje pdoatak da smo u dobroj formi, svi igrači su spremni i na raspolaganju a ja neću otkriti karte da kažem da li ću početi sa klasičnom devetkom. Uostalom, i nije važno. Tok igre mogu promijeniti i rezerve", zaključio je Rosi na konferenciji za novinare.

Njoj je prisustvovao i Danijel Gazdag, fudbaler Filadelfije, koji je debitovao za "konjicu" baš pod Goricom prije četiri godine.

"Tada smo poraženi, nadamo se da ćemo oovoga puta imati više sreće i uzeti revanš", rekao je Gazdag.

Bonus video: