Sigurni Francuzi i Englezi, Danci preživjeli, veliki preokret Ukrajine u Skoplju (VIDEO)

Nastavljene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - Makedoncima malo i 2:0, Jermenija šokirala Vels, Švajcarska se mučila u Andori, Turci dobili dramu u Rigi

7543 pregleda 1 komentar(a)
Mbape je iz penala pogodio na Gibraltaru, Foto: Reuters
Mbape je iz penala pogodio na Gibraltaru, Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Francuske pobijedila je večeras u gostima Gibraltar sa 3:0, u utakmici trećeg kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Francuska je povela već u 3. minutu pogotkom Olivijea Žirua, na 2:0 je povisio Kilijan Mbape iz penala u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu, dok je konačan rezultat postavio autogolom Ajmen Mueli u 78. minutu.

U drugom meču grupe B, Grčka je bila bolja od Irske na svom terenu sa 2:1.

Standings provided by Sofascore

Treću pobjedu u grupi C upisali su fudbaleri Engleske koji su u gostima slavili protiv Malte sa sigurnih 4:0.

Ferdinando Apap je u osmom minutu postigao autogol, a nakon toga su mrežu Malte tresli Trent Aleksander Arnold u 28, Hari Kejn iz penala u 31. i Kalum Vilson, takođe sa bijele tačke, u 82. minutu.

U drugoj utakmici ove grupe Ukrajina je pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 3:2, iako je domaća ekipa u Skoplju vodila sa 2:0 poslije prvog poluvremena, golovima Bardija iz penala i Elmasa.

Zabranji je u 62. smanjio na 2:1, Konoplja samo pet minuta kasnije izjednačio, a onda su u 73. minutu domaći ostali sa desetoricom, nakon drugog žutog kartona za Muslijua. Vezista Đirone, Viktor Cigankov, potpisao je veliki preokret Ukrajinaca pet minuta prije kraja.

Standings provided by Sofascore

Prava drama gledana je i u Rigi, gdje je Turske pobijedila Letoniju sa 3:2 u grupi D.

Domaći su sa igračem manje izjednačili na 2:2 u 94. minutu, ali je samo minut kasnije pobjedu Turcima osigrao Irfan Kaveči, fudbaler Fenerbahčea.

U drugom meču grupe D, šok za Velšane - Jermenija je u Kardifu slavila sa 4:2.

Standings provided by Sofascore

Danska je u Kopenhagenu teškom mukom pobijedila Sjevernu Irsku sa 1:0, golom Jonasa Vinda u 47. minutu.

"Dinamiti" nisu smjeli sebi da dozvole novi kiks nakon martovskog poraza u Kazahstanu, ali je gostujući napadač Maršal "zaledio" Parken stadion golom u 94. minutu. Ipak, nakon pregleda VAR-tehnologije, pogodak je poništen, a Danska se izvukla.

Kazahstan je u istoj grupi slavio u gostima protiv San Marina sa 3:0, dok je ranije danas Finska pobijedila Sloveniju sa 2:0.

Standings provided by Sofascore

U Grupi I, fudbaleri Švajcarske su u gostima pobijedili Andoru, "samo" sa 2:1, istim rezultatom Izrael je na neutralnom terenu u Budimpešti slavio protiv Bjelorusije, velikim preokretom u finišu.

Pobjedonosni gol za Izraelce fudbaler Salcburga Oskar Glok dao je u 92. minutu direktno iz kornera.

Kosovo i Rumunija odigrali 0:0 u Prištini, u meču čiji je početak bio pod znakom pitanje zbog kiše koja je natopila teren stadiona "Fadil Fokri".

Kosovo je dalo gol u drugom poluvremenu, ali ga je poništio VAR.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: