De la Fuente: Vježbali smo penale, igrači su u dobrom stanju

Fudbalske reprezentacije Španije i Hrvatske sastaju se sjutra (20.45) u Roterdamu u finalu Lige nacija

1944 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis de la Fuente izjavio je danas u Roterdamu da očekuje da će finalna utakmica Lige nacija protiv Hrvatske biti izjednačena i dodao da je njegov tim vježbao i jedanaesterce.

Fudbalske reprezentacije Španije i Hrvatske sastaju se sjutra (20.45) u Roterdamu u finalu Lige nacija.

"Očekuje nas izjednačena utakmica. Možda imamo određene prednosti, neke stvari koje moramo doraditi, ali biće to izjednačena utakmica. Svaka ekipa ima svoje prednosti, a vi morate pronaći slabe strane", rekao je De la Fuente na konferenciji za novinare u Roterdamu, prenosi Hina.

De la Fuente nije želio da govori o sastavu za sjutrašnje finale.

"Vidjećemo poslije treninga, mogu vam reći da su igrači u dobrom stanju, raspoloženi su. Svi su na visokom nivou. Postoji puno aspekata koje moramo imati na umu, naš pristup će biti promišljen", naveo je on.

Naglasio je da je njegova ekipa u odličnoj formi, s obzirom na to da je kraj sezone.

"Moja ekipa je u najboljoj mogućoj formi, fizički i mentalno su spremni. Jako su motivisani. Naravno, vježbali smo i jedanaesterce. Vježbali smo različite scenarije", rekao je De la Fuente.

On je naveo da je zadovoljan igrom svog tima, ali i dodao da uvijek ima prostora za napredak.

"U svakom području se treba poboljšati. Moramo analizirati igru, poboljšati našu igru. Uvijek ima prostora za napredak, igrači svaki dan mogu biti bolji. Sjutra moramo da napravimo još jedan korak napred kako bismo pobijedili u finalu", rekao je selektor Španije.

De la Fuente je svjestan da su Hrvati "kraljevi produžetaka", ali je i istakao da ne strahuje od toga.

"Razgovarali smo o svemu, voljeli bismo da dobijemo utakmicu u 90 minuta. Oni imaju više iskustva u produžecima, više su ih puta igrali. Ponekad je iskustvo veoma važno. Međutim, u tim trenucima je ključno samopouzdanje. Mi smo fizički i psihički spremni", rekao je De la Fuente.

Za De la Fuentea će ovo biti peto finale na klupi španskih mlađih i seniorske reprezentacije.

"Sjutra je velika prilika za trofej. Oni vam donose priznanja, oni su priznanje velikog rada i truda koji ulažete. Smireni smo i na dobrom smo putu. Želim da naši igrači osvoje ovaj trofej i da Španija bude na mjestu koje zaslužuje", rekao je on.

Bonus video: