Radulović: Bod koji ima važnost pred septembarske utakmice

"Da biste pobjeđivali timove kao što su Srbija i Mađarska morate da koristite šanse, a mi nismo nijednu u te dvije utakmice", rekao je crnogorski selektor

12976 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Crnogorski fudbaleri su nakon duela sa Srbijom pružili žestok otpor još jednom favoritu, sada su i rezultatski prošli bolje.

Odigrali su bez golova sa Mađarskom pod Goricom, pa nakon tri kola kvalifikacija imaju četiri boda.

Selektor Miodrag Radulović je žalio za propuštenim šansama "hrabrih sokola" u prvom poluvremenu duela sa Mađarima, ali nije nezadovoljan remijem.

"Odigrali smo još jednu dobru utakmicu, taktički perfektnu u prvih 40 minuta, sa pravim tempom, šansama... Tako smo se i pripremali, ali opet nismo dali gol, nismo imali ni sreće. Drugi put to nismo uspjeli protiv favorita, ali čestitam ekipi na partiji. Možemo da žalimo što nismo osvojili tri boda, ali bolje i ovako nego da ostanemo bez ijednog kao protiv Srbije", rekao je Radulović.

Drugi dio je bio druga priča, Crna Gora je bilo daleko od ritma iz prvih 45 minuta.

"Junski je termin i falilo nam je svježine, jer veliki broj igrača je odavno završio klupsku sezonu. Dali smo sve, u odnosu na meč sa Srbijom smo bili zreliji i mudriji, pokazali smo pravi karater i nismo dozvolili da nam padne koncentracija. Ovo je bod koji sigurno ima važnost, pokazaće se to u septembarskim duelima kada je bitno da savladamo Litvaniju i Bugarsku", dodao je Radulović.

Mađari su na kraju zadovoljniji bodom.

"Nismo im dozvolili da igraju svoju igru, osujetili smo njihova najjača oružja i time sam veoma zadovoljan. Definitivno naš rival nema za čime da žali poslije ove utakmice, što nije slučaj s nama", istakao je Radulović.

Bio je to na neki način Radulovićev odgovor na konstataciju selektora Mađarske Marka Rosija da bi njegov tim pobijedio da je bio na "makar 70 odsto svojih mogućnosti".

"Pričalo se i da je Srbija odigrala slabo, pa sada Mađarska. Valjda se nešto pitao i protivnik, u ovom slučaju mi. Sigurno smo doprinijeli da naši rivali izgledaju tako. Šteta što to nismo krunisali boljim rezultatima, ali ponoviću da je bod protiv Mađarske važan", rekao je crnogorski selektor.

Utisak je da je Crna Gora u tri meča - sa Bugarskom, Srbijom i Mađarskom, zaslužila više od četiri boda...

"Sigurno su igre bile bolje nego što pokazuju rezultati. Pokazali da možemo da igramo sa favoritima - sa timom koji je učestvovao na Mundijalu i ekipom koja je žrijebana iz prvog šešira. Ipak, da biste pobjeđivali timove kao što su Srbija i Mađarska morate da koristite šanse, a mi nismo nijednu u te dvije utakmice. Nadam se da ćemo popraviti taj segment", zaključio je Radulović.

Bonus video: