Rosi: Ranije bismo ovakav meč izgubili, nikada nisam rekao da Crna Gora igra prljavo

"Dobili bismo ovaj meč da smo bili na 70 odsto sopstvenih mogućnosti ili onog što smo bili u posljednje vrijeme", rekao je Italijan na klupi Mađarske

17169 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Italijan na klupi Mađarske, Marko Rosi, zna da njegov tim nije ostao poseban utisak pod Goricom - zato je i prihvatio remi u duelu sa Crnom Gorom u tek drugom meču njegove ekipe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Mađari imaju isti broj bodova kao Crna Gora (četiri), ali uz meč manje - lider je Srbija sa šest iz dva meča.

"Rezultat je dobar, jer nismo imali svoj dan, pojedinačno nismo odigrali dobro. Ali, taktički - jesmo. Patili smo u prvih 25 minuta, sve "druge" lopte je uzimala Crna Gora, ali smo kasnije bili bolji, bili organizovani, igrali smo svoju igru. Crna Gora se dobro branila, nismo mogli da uradimo ono što smo željeli", rekao je Rosi.

Mađarska nije primila gol u tri utakmice zaredom.

"Dobili bismo ovaj meč da smo bili na 70 odsto sopstvenih mogućnosti ili onog što smo bili u posljednje vrijeme. Mada, ranije bismo ovakav meč izgubili, ali sada smo drugačija ekipa. Nismo vrhunska, ali napredujemo - nekada to ide brže, nekada sporije", istakao je Rosi.

Mađarska ne odustaje od prvog mjesta.

"Mislim da smo mu bliži nego Crna Gora, jer imamo meč manje. I dalje smo u igri, ima prostora za sve. Srbija je jaka, sa top igračima, ali nije nepobjediva. Sve je otvoreno".

Onda je Rosi želio da bude kristalno jasan i osvrnuo se na nedavne izjave u mađarskim medijima. Pojasnio je da nikada nije rekao da "Crna Gora igra prljavo" i obratio se crnogorskim novinarima.

"Nikada to nisam rekao i želim da svi to znaju. Kazao sam je Crna Gora jak tim, sa mnogo kvaliteta i da moramo da budemo spremni da odgovorimo na sve. Imam veliko poštovanje prema crnogorskoj selekciji", kazao je Rosi.

"Hrabri sokoli" ga nisu iznenadili..

"Sve je na terenu bilo praktično onako kako smo i očekivali. Jedino smo mislili da će igrati Sead Hakšabanović i Risto Radunović", zaključio je Rosi.

Bonus video: