Dibuš: Nismo stvorili ni priliku, Nađ: Uslišene su mi molitve na terenu

Mađarski reprezentativci jedinstveni da su nadigrani i srećno su izvukli bod pod Goricom

6100 pregleda 0 komentar(a)
Reakcija golmana Dibuša govori o igri njegovih saigrača, Foto: REUTERS
Reakcija golmana Dibuša govori o igri njegovih saigrača, Foto: REUTERS

Mađari odlaze iz Podgorice bez unaprijed upisane pobjede, razočarani svojom igrom na kraju su prezadovojni bodom u igri bez golova protiv Crne Gore, u kvalifikacijama za EURO, pod Goricom.

"S golmanskog stanovišta, nadigrali su nas u prvom poluvremenu i imali smo sreće kod prečke Adama. U prvom poluvremenu domaći su nam dopustili bolju igru, ali su iz naših nepreciznosti i gubitka lopte stvarali šanse. I u drugom poluvremenu bilo je opasnosti, ali ne kao u prvom. Problem je bio više u tome što mi nismo imali priliku. Gledajući ukupnu sliku, rezultatom ne možemo biti razočarani, ali učinkom jesmo. Nismo mogli igrati brzo, nismo mogli razbiti protivničku odbranu, nismo im mogli doći iza leđa. Nisu nas ničime iznenadili, jer smo se pripremali za ovu utakmicu. Nismo došli do posljednje trećine, nismo mogli njihove akcije završiti situacijama prijetnje golu", iskren ej golman Deneš Dibuš.

Sa njim se slažu i igrači.

"Osjećam da smo napravili previše neprisiljenih grešaka u konstrukciji napada", rekao je Adam Nađi za M4 Sport.

"Igrali smo sporo i tako su dolazile greške. Ako igramo brzo i tako griješimo, drugačije je. Do utakmice protiv Livanije u utorak to svakako moramo popraviti. Imamo dva dana da ispravimo greške i da tri boda ostanemo kod kuće. Zamalo sam u prvom poluvremenu zakucao u vlastiti gol. Mislio sam da će Sančo (Atila Šalai - ur.) doći do lopte, a rekao je i da je njegova. Bio sam iznenađen što lopta ide prema meni, nisam mogao ni pomaknuti glavu. Poslije sam mislio da će je Deneš lako uhvatiti. Sve što sam stvarno mogao učiniti je moliti se da oni ne izvuku vođstvo iz toga", zakljulio je Nađi.

Mađari sun doali priznanje odbrani rivala.

"Crna Gora se branila agresivno od prvog minuta", rekao je Kevin Čobot za M4 Sport.

"Pričali smo prije utakmice da nije važno kako ćemo pobijediti. Nažalost, nije išlo. Nisam zadovoljan rezultatom, jer pobjedom smo mogli napraviti veliki korak u grupi. Ekipa je u dobrom stanju i psihički i fizički. Nismo stvarali sjajne situacije, moramo to popraviti u utorak."

Bonus video: