Kurtoa napustio treninge Belgije zbog kapitenske trake

Belgijski mediji prenijeli su da je Kurtoa, koji je branio u subotu u utakmici protiv Austrije (1:1), razočaran odlukom selektora Domenika Tedeska da kapitensku traku u tom duelu nosi napadač Romelu Lukaku

3964 pregleda 1 komentar(a)
Kurtoa, Foto: Reuters
Kurtoa, Foto: Reuters

Belgijski golman Tibo Kurtoa napustio je treninge te fudbalske reprezentacije uoči kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a tamošnji mediji prenijeli su da je ljut jer nije bio kapiten u prethodnom meču.

Fudbalski savez Belgije potvrdio je danas Asošiejted presu da je Kurtoa napustio trening kamp i da će propustiti utakmicu protiv Estonije u utorak, ali nije saopštio razloge njegovog odlaska.

Belgijski mediji prenijeli su da je Kurtoa, koji je branio u subotu u utakmici protiv Austrije (1:1), razočaran odlukom selektora Domenika Tedeska da kapitensku traku u tom duelu nosi napadač Romelu Lukaku.

Kapiten je trebalo kao i do sada da bude Kevin De Brujne, ali je on propustio utakmicu zbog povrede.

Mediji su prenijeli da je Kurtoa, koji je odigrao 102 utakmice za reprezentaciju, bio uznemiren zbog te odluke i da se nije pojavio na okupljanju igrača na pripremama za utakmicu protiv Estonije.

Belgijski selektor je u subotu rekao da će u utakmici protiv Estonije na Kurtou biti red da nosi kapitensku traku.

Očekuje se da će na gostovanju protiv Estonije braniti golman Strazbura Mac Sels.

U kvalifikacionoj Grupi F Belgija je druga na tabeli sa četiri boda iz dvije utakmice, a prva je Austrija koja ima meč više i tri boda više.

Švedska ima tri boda, a Estonija i Azerbejdžan po jedan bod.

Bonus video: