Stefano Almeida pojačanje Budućnosti: Prvo sam bio znatiželjan, a onda uzbuđen

Almeida igra na poziciji krila, a prethodnu sezonu je proveo u slovačkoj ekipi Zlate Moravce

4534 pregleda 8 komentar(a)
Stefano Almeida, Foto: FK Budućnost
Stefano Almeida, Foto: FK Budućnost

Fudbalski klub Budućnost angažovao je i četvrto pojačanje u ljetnjem prelaznom roku - novi igrač crnogorskog šampiona je Brazilac Stefano Almeida.

Almeida ima 29 godina, a u Podgoricu stiže kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa slovačkom ekipom Zlate Moravce.

Brazilac igra na poziciji krila, a prethodne sezone je odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima za slovačku ekipu. Postigao je pet golova i upisao dvije asistencije.

„Kada sam saznao za interesovanje Budućnosti, postao sam prvo znatiželjan, a zatim uzbuđen. Saznao sam da je Budućnost najbolji i najveći klub u Crnoj Gori, da uvijek ide na pobjedu što se poklapa sa mojim karakterom i da ima sjajne navijače. Zbog svega toga sam srećan što sam u Podgorici. Gledao sam snimke navijača kada sam čuo za interesovanje. Iskreno, jedva čekam da istrčim na teren pred Varvare i da svojim igrama opravdam i njihova očekivanja. Želim da se zahvalim upravi kluba na ukazanom povjerenju, vjerujem da ću povjerenje opravdati na terenu“, rekao je Almeida za klupski sajt nakon potpisavanja ugovora.

U karijeri je igrao još za brazilski Ituano, portugalsku Oliveiru Bairo i Gafnju, kao i za češku ekipu Taborsko.

Prije Almeide, Budućnost je dovela Zvonka Ceklića, Ognjena Gaševića i Miloša Brnovića.

Budućnost sezonu počinje u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona, a prvi meč igra 27. juna na Islandu protiv šampiona Andore, Atletik Eskaldesa.

„Moja želja je da preskočimo što više stepenica u evropskim takmičenjima i trudiću se da budem odmah od pomoći timu. Što se tiče prvenstva, to je konstanta kada je Budućnost u pitanju – želja je dupla kruna“, poručio je novi član Budućnosti.

Bonus video: