Poljska stiže na DG arenu: Novi izazov za U20 selekciju

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore od 20.15 igra prijateljsku utakmicu sa Poljskom

1615 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija večeras na "DG areni" igra drugi prijateljski meč u junskom terminu. Rival je Poljska (20.15), nakon što su izabranici Nikole Rakojevića u četvrtak u Blagoevgradu izgubili od Bugarske 1:0.

Naša U20 selekcija je ostavila dobar utisak protiv Bugara.

"Pozitivni su utisci iz Bugarske, iako poslije poraza ne možemo da budemo potpuno zadovoljni. Rezultat je izostao, ali dosta stvari koje smo planirali, ispunili smo. Bugari su vrlo kvalitetni, imaju mnogo igrača koji su standardni u njihovom šampionatu, a suprostavili smo im s većinom momaka iz našeg prvenstva. To je plus i za crnogorsku ligu jer je iz nje bilo sedam startera", rekao je član stručnog štaba Milivoje Novović.

Poljska je veći izazov, najavljuje Novović.

"Duel sa Poljskom je najteža provjera ove generacije. Dolazi rival koji je kvalitetniji od Bugarske, s igračima iz jače lige, neki od njih su nastupali u završnici Lige konferencije. Želimo da zadovljni završimo ciklus koji je proba pred septembar i start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", dodao je Novović.

Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi sa Švajcarskom, Finskom, Albanijom, Rumunijom i Jermenijom, koja je prvi rival 12. septembra.

"Prijateljske utakmice služe da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Poljaci su sigurno kvalitetniji od Bugarske, ali naš zadatak je da pružimo maksimum i pobijedimo. Mislim da ova generacija može da napravi iskorak u odnosu na prethodne. Trenutno nam nedostaje nekoliko standardnih igrača, kad se uklopimo mislim da će sve biti kako treba i da možemo da prođemo kvalifikacije", istakao je vezista Milan Vukotić.

Bonus video: