Selektor Češke pamti posljednje gostovanje u Podgorici: Nismo bili baš tako ubjedljivi

"Iako smo pobijedili ubjedljivo, rezultat nije odgovarao stanju na terenu. Sličan kvalitet protivnika očekujem i sada, biće težak meč", rekao je Jaroslav Šilhavi pred sjutrašnji duel sa Crnom Gorom

11739 pregleda 3 komentar(a)
Foto: repre.fotbal.cz
Foto: repre.fotbal.cz

Češka je u subotu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo savladala Farska Ostrva u gostima (3:0), a nakon što je u tom meču opravdala ulogu favorita selektor Jaroslav Šilhavi je odlučio da na gostovanje Crnoj Gori ne krene veliki broj prvotimaca.

Česi će u utorak (18) u prijateljskoj utakmici nastupiti bez makar sedmorice standardnih igrača - nedostajaće Aleks Kral, Vladimir Coufal, Tomaš Holeš, David Jurašek, Ladislav Krejči, Vaclav Jurečka i Jan Kuhta.

Češki mediji navode da su njihovi izostanci dogovoreni sa selektorom, jer im je nakon naporne sezone potreban odmor.

Neće, naravno, kompletna biti ni ekipa Miodraga Radulovića, šansu će na obje strane dobiti oni koji su do sada igrali manje.

Crna Gora i Češka su se posljednji put sastali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine - u oba susreta su Česi bili ubjedljivi, slavili su sa po 3:0. Bilo je to u junu i septembru 2019.

"Još se dobro sjećam posljednje kvalifikacione utakmice sa Crnom Gorom u Podgorici. Iako smo pobijedili ubjedljivo, rezultat nije odgovarao stanju na terenu, nije bilo baš tako jednostavno. Sličan kvalitet protivnika očekujem i sada, biće težak meč", rekao je Šilhavi na konferenciji za medije.

Na pitanje da li je gledao duel "hrabrih sokola" sa Mađarskom koji je odigran u subotu, odgovorio je:

"Nisam ispratio cijelu meč, ali uradićemo analizu i spremni dočekati utakmicu", dodao je češki selektor.

Česi dobro stoje u E grupi kvalifikacija za Euro, Šilhavi je zadovoljan urađenim u prva tri kola (sedam bodova - pobjede nad Poljskom i Farskim Ostrvima, remi protiv Moldavije).

"Prioritet u junu nam je bio da pobijedimo Farska Ostrva i to smo ostvarili. Želimo, ipak, i ovaj meč da odigramo dobro i ostvarimo dobar rezultat. Nedostajaće nam sedam igrača, ali oni koji su tu imaće priliku da pokažu kvalitet", jasan je Šilhavi.

Kapiten Tomaš Souček, fudbaler osvajača Lige konferencije Vest Hema, jedan je od malobrojnih prvotimaca koji će se večeras suprotstaviti našoj selekciji.

"Bili smo veoma dobri u tom posljednjem duelu protiv Crne Gore i imam lijepe uspomene sa tog gostovanja u Podgorici. Predstojeća utakmica neće biti laka, crnogorski tim je nezgodan, ali uradićemo sve da ponovimo pozitivan rezultat", istakao je 28-godišnji fudbaler.

Součeku se ne dopada podgorička vrućina koja može da bude problem za njegov tim.

"Više mi odgovara engleska klima ili ona kao na Farskim Ostrvima, gdje je svježe. Navikao sam na engleske uslove, tamo često pada kiša... Ovdje u Podgorici će biti teže, moramo dobro da se odmorimo jer i tokom meča će biti toplije u odnosu na temperaturu na koju smo navikli. Ipak, profesionalci smo i moramo da budemo spremni na sve", zaključio je Souček.

Bonus video: