Kurtoa razočaran izjavama selektora Belgije

Tedesko je u ponedjeljak optužio Kurtou da je ostavio saigrače na cjedilu i da lažira povredu uoči utakmice protiv Estonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine

3366 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Belgijski golman Tibo Kurtoa rekao je da je duboko razočaran jer je selektor te fudbalske reprezentacije Domeniko Tedesko izneo u javnost razgovore koji se vode u ekipi.

Tedesko je u ponedjeljak optužio Kurtou da je ostavio saigrače na cjedilu i da lažira povredu uoči utakmice protiv Estonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Selektor je rekao da se Kurtoa nije pojavio u trening kampu reprezentacije u ponedjeljak jer je bio uvrijeđen pošto nije bio kapiten u utakmici protiv Austrije, prošle subote.

Otac belgijskog golmana odbacio je navode da postoji svađa u ekipi i rekao je da je njegov sin dobio dozvolu da napusti reprezentaciju zbog problema sa koljenom, ali je selektor poslije toga rekao medijima da Kurtoa nije povrijeđen.

Golman Real Madrida oglasio se kasno sinoć rekavši da je duboko razočaran što je Tedesko izneo u javnost razgovor iz svlačionice i da "procjene selektora ne odgovaraju stvarnosti".

Kurtoa tvrdi da ima problem sa upalom u desnom koljenu i da je odluka da napusti reprezentaciju doneta poslije konsultacija sa lekarima Real Madrida i reprezentacije Belgije.

On je predstavio svoju verziju razgovora sa Tedeskom u vezi sa kapitenskom trakom.

"Zamolio sam ga, ne iz direktne koristi, da objasni odluke kako bismo izbjegli situacije iz prošlosti koje su nam štetile, dok smo uvijek gledali opštu korist. Odluka o kapitenu nije hir ni slučajna odluka, to bi trebalo da bude njegova odluka i to sam pokušao da mu prenesem. Nažalost, nisam ispunio svoj cilj", naveo je on.

Protiv Austrije, kapitensku tragu nosio je Romelu Lukaku, a selektor je tada rekao da će u današnjoj utakmici protiv Estonije biti red na Kurtou da bude kapiten.

"Insistiram da ni u kom slučaju nisam tražio ništa i da sam razgovarao sa Lukakuom da razjasnimo okolnosti vezane za ovu situaciju", rekao je Kurtoa.

Bonus video: