Matić: Utakmica protiv Irske najvažnija u istoriji Srbije

"Važno je da pobijedimo, igra nas ne zanima mnogo jer će se posle utakmice pričati samo o rezultatu. Neriješeno ne bi bilo loše za nas, ali ćemo se potruditi da iskoristimo svoje prilike i pobijedimo"
0 komentar(a)
Nemanja Matić, Foto: Reuters
Nemanja Matić, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2017. 08:20h

Fudbaler Srbije Nemanja Matić rekao je da je utakmica protiv Irske vjerovatno najvažnija u istoriji Srbije.

Srbija će u utorak gostovati Irskoj u osmom kolu Grupe D kvalifikacija, posle kog može da dođe na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo.

"Igraćemo najvažniju utakmicu u kvalifikacijama, možda i u fudbalskoj istoriji Srbije. Mi smo mala zemlja i fudbal joj mnogo znači. Srećni smo što smo prvi i daćemo sve od sebe da ostanemo na tom mjestu. Sanjam da predstavljam Srbiju na Svetskom prvenstvu", rekao je Matić novinarima u Dablinu.

On smatra da je teško odnijeti bodove iz Irske. "Važno je da pobijedimo, igra nas ne zanima mnogo jer će se posle utakmice pričati samo o rezultatu. Neriješeno ne bi bilo loše za nas, ali ćemo se potruditi da iskoristimo svoje prilike i pobijedimo", rekao je Matić. On je dodao da je Srbiji mnogo lakše da igra kada je prva na tabeli. "Različiti su pritisci kada imate i nemate rezultate. Lakše je igrati kada ste prvi na tabeli i imate mnogo više samopouzdanja. Protivnik ima mnogo veći pritisak", naveo je fudbaler Mančester junajteda. Po njegovim riječima, srpskim fudbalerima ne bi predstavljalo problem to da Irska povede. "Ovo je fudbal i morate da budete spremni za svaku situaciju. Ne bi bilo prvi put u karijeri da protivnik prvi povede. To bi stavilo mnogo pritiska na nas, ali smo spremni na sve", rekao je Matić.

Irske novinare je zanimalo da Matić kaže šta se promijenilo u srpskom timu od prošlih kvalifikacija, koje su završene neuspješno. "Imali smo probleme u prošlim kvalifikacijama, ali imamo velike igrače i to moramo da iskoristimo. Sa dobrim i iskusnim selektorom radimo dobar posao. Moramo još da se dokazujemo, ali smo bolji iz utakmice u utakmicu. Počeli smo da vjerujemo u svoj kvalitet", kazao je Matić.

Bonus video: