Rakojević: Momci će još više napredovati

Selektora mlade reprezentacije Crne Gore Nikolu Rakojevića ne brinu junski porazi u prijateljskim mečevima od Bugarske i Poljske

10892 pregleda 29 reakcija 14 komentar(a)
Selektor Rakojeviđ, Foto: FSCG
Selektor Rakojeviđ, Foto: FSCG

Novi ciklus mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je u martu u Zagrebu savladavši u prijateljskom meču Kinu (2:1). Ekipi predvođenoj novim selektorom, Nikolom-Pecom Rakojevićem (u decembru naslijedio Miodraga Vukotića) bio je to prvi pripremni meč pred septembar i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon toga uslijedio je junski termin i dvije nove provjere - protiv Bugarske i Poljske. “Sokoli” su na oba meča poraženi (1:0 u gostima od Bugara, 2:1 na “DG areni” nakon preokreta od Poljske). Na prethodna dva susreta selektor Rakojević se oslonio, uglavnom, na igrače iz domaćeg prvenstva, a ekipa, naročito protiv Poljaka, nije imala sreće (promašaji Vuka Strikovića i Balše Vukotića), dok je u Bugarskoj, čini se, i oštećena za penal.

U svakom slučaju, Rakojevića ne brinu junski porazi pred septembarski start kvalifikacija.

- Rezultatski nismo zadovoljni, ali jesmo sa onim što smo uradili u ovom okupljanju. Kao što se zna, šansu su dobili igrači iz naše lige, za koje vjerujem da će još više napredovati. Nije dobro kad izgubite dvije utakmice, ali kad vidite kako su momci radili i kako su se ponašali, onda ima razloga za zadovoljstvo - kazao je Rakojević za “Vijesti”.

Fudbaleri iz Meridianbet 1. CFL će i tokom kvalifikacija biti u centru pažnje, naročito ako se ima u vidu da oni imaju veću minutažu, za razliku od igrača koji nastupaju u inostranstvu.

- Ono što sam na početku rekao - uglavnom će dobijati šansu oni koji najviše igraju. Nekako se ispostavilo da najviše igraju fudbaleri iz naše lige. Prema tome nema razloga da tako ne bude ni ubuduće. Mislim da će oni iz utakmice u utakmicu, kada je riječ o reprezentaciji, samo rasti - uvjeren je Rakojević.

Kvalifikacije počinju u septembru, Crna Gora na startu (12. septembra) gostuje Jermeniji. U grupi su još Švajcarska, Rumunija, Albanija i Finska. Nije atraktivno, ali jeste teško. A do tada možda još neko od mladih igrača iskoči u prvi plan.

- Kvalifikacije će brzo doći, a onda će vjerovatno biti malo bolja situacija s obzirom na to da će od sljedeće sezone dva mlada igrača biti u prvih 11 u našoj ligi. Očekujem da će biti veći izbor za same kvalifikacije - zaključio je Rakojević.

Bonus video: