General Tumbaković: Plasman u baraž - kruna karijere? Ja razmišljam malo drugačije...

„Dolazi nam Danska u oktobru. Fantastična ekipa, sjajni pojedinci... Ali, i mi smo pokazali nešto do sada“, kazao je Tumbaković
16 komentar(a)
Tumbaković, Foto: Reuters
Tumbaković, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2017. 23:25h

Ljubiša Tumbaković je razvukao osmjeh na početku konferencije za medije nakon meča sa Rumunijom.

Nasmijao se i na kraju, ali zagonetno, kada je odgovorio na pitanje da li bi plasman u baraž za Mundijal bio kruna njegove karijere:

„Ja to gledam malo drugačije... Kako? Vi zaključite...“, kazao je selektor Crne Gore.

Pa kad već dozvoljava novinarima i navijačima da sami zaključuju onda neka bude tako – Tumbaković želi da odvede Crnu Goru u Rusiju.

I vjeruje da može, a Crna Gora vjeruje njemu...

„Dolazi nam Danska u oktobru. Fantastična ekipa, sjajni pojedinci... Ali, i mi smo pokazali nešto do sada“, kazao je Tumbaković.

Nije ovo bila noć za priču o Danskoj. Ovo je bila noć za slavlje i još jednu potvrdu da je Crna Gora ozbiljan tim.

„Iz meča u meč, počinjemo da dobijamo fizonomiju, koju spremamo mjesecima“, kazao je Tumbaković.

U meču u kome bi pobjeda otvorila nepregledne mogućnosti, a svaki drugi rezultat zatvorio vidike, Crna Gora je toliko sigurno i samouvjereno da se stekao utisak da ni za dva dana fudbala ne bi primila gol...

„I ja sam stekao takav utisak. Planirali smo da igramo mudro. Cilj je bila pobjeda, tri boda bi nas potpuno zadovoljila, ali ni remi ne bi bio rezultat koji bismo odbili... Dali smo gol na vrijeme, majstorijom Jovetića. Izdržali smo kasnije...“, rekao je Tumbaković.

Bila je ovo utakmica kakvih Tumbaković nije imao mnogo u dugogodišnjoj, uspješnoj i trofejnoj klupskoj karijeri. Ovo je bio meč bez popravnog, baš kakav će biti i u oktobru sa Dancima.

„Imao sam dosta pobjeda, ne bi da ih rangiram, ali ova mi je baš onako legla. Ovo je kruna našeg dosadašnjeg rada, atmosfere u timu, onoga u šta vjerujemo... Mislim da igrači uživaju u reprezentaciji, mi u stručnom štabu imamo isti osjećaj. Njima je lijepo sa nama, nama je lijepo sa njima, a kada je rezultat ovakav onda je sve još ljepše“, kazao je Tumbaković.

Bonus video: