Vlahović želi spoj mladosti i iskustva u Pljevljima

Poznata lica za novo ruho Rudara - Miloš Radanović predsjednik, Muhamed Gerina savjetnik i sekretar, Nedeljko Vlahović trener

3673 pregleda 40 reakcija 3 komentar(a)
Nedeljko Vlahović je sa velikim uspjehom vodio Kom, Foto: FK Rudar
Nedeljko Vlahović je sa velikim uspjehom vodio Kom, Foto: FK Rudar

Najtrofejniji klub sa sjevera države, pljevaljski Rudar, status prvoligaša uspio je da obezbijedi kroz baraž, pa će i u narednoj sezoni biti dio domaće elite. Kao, uostalom, i u svakoj od sticanja državne nezavisnosti.

No, problemi koji prate klub i koji su rezultirali igranjem u baražu, nisu nestali. Odlazaka iz tima je puno, ali akteri nekadašnjih slavnih dana “rudara”, ne odustaju od borbe da održe klub.

Miloš Radanović, dugogodišnji golman je imenovan za predsjednika, Muhamed Gerina pokriva pozicije savjetnika i sekretara, a struka je povjerena Nedeljku - Neđu Vlahoviću.

On je u dresu Rudara odigrao najveći broj utakmica, tokom karijere u kojoj je još nastupao za Kom, Budućnost, OFK Titograd i Surdulicu.

- Tačno je da možda izgleda prebrzo moje imenovanje za šefa struke u prvoligašu, ali nisam mogao da odbijem poziv Miloša Radanovića i upustili smo se u naporan posao. Klub je ostao bez devet prvotimaca, ostali su samo Bakrač i Kartal. Ipak, uspjeli smo da u klub vratimo nekoliko Pljevljaka koji su igrali na strani i aktivno radimo na kompletiranju ekipe. Važno je da do januara održimo priključak na tabeli, a onda možemo računati na novac iz budžeta grada, tradicionalnih sponzora. Zato je ispred nas priprema i polusezona velikog izazova - objasnio je Vlahović, koji je prije samo dvije godine završio igračku karijeru.

Iako mlad, Vlahović već ima zavidne trenerske uspjehe. Nakon stažiranja kod Dejana Rabrenovića i Radisava Dragićevića, u prvom samostalnom poslu iznenađujuće je sa omladincima Koma osvojio titulu prvaka, u prošloj sezoni je sa seniorima kluba sa Zlatice bio viceprvak u Drugoj ligi.

- Samo 20 loših minuta revanša baraža sa Rudarom, Kom je koštalo plasmana u Meridianbet Prvu fudbalsku ligu. Propustili smo puno šansi da sa Zlatice u Pljevlja odemo sa tri gola razlike. Umjesto toga, odigrali smo 1:1, a u revanš loše ušli i izgubili 2:1. To je kao uspjeh naznačeno u Komu, jer je cilj bio opstanak. No iz te, omladinske i drugoligaške ekipe stasali su dobri igrači, pa sam Rudaru već pridružio krilo Lazara Kneževića i zadnjeg veznog Andriju Bulatovića. On je u februaru napunio 16 godina i pravo da nastupa. Želimo da Rudar bude spoj mladosti i iskustva, a sada nam predstoji kompletiranje ekipe i priprema za fudbalsku jesen - zaključio je Vlahović.

On je za Rudar odigrao 119 utakmica, dao 19 golova uz šest asistencija. U evrokupovima ima 16 nastupa i dva gola, oba u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Obukao je i dres nacionalnog tima u utakmici sa Slovenijom 2007. godine.

Bonus video: