Arsenal u tranziciji, put u Jermeniju se bliži

Tivćani sa novim trenerom vrijedno rade na Zlatiboru, pojačanja pristižu pred debi u kvalifikacijama Lige konferencija. Mugoša, Šahman, Puletić, Kašćelan i Macanović priključeni prvom timu

8231 pregleda 21 reakcija 12 komentar(a)
Tripković očekuje još dolazaka u prvoligašu iz Tivta, Foto: FK Arsenal Tivat
Tripković očekuje još dolazaka u prvoligašu iz Tivta, Foto: FK Arsenal Tivat

Istorijsku sezonu Arsenala, koji je u debitantskom učešću u domaćoj eliti završio na trećem mjestu, i uz to je igrao finale Kupa Crne Gore, nemoguće je arhivirati već samim okončanjem šampionata. Tim prije, jer su Tivćani zaslužili učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija, takođe prvim izlaskom u Evropu.

Evropski debi je blizu, prva utakmica u Jermeniji protiv Alaškerta zakazana je za 12. jul, revanš će Arsenal igrati 20. jula, na DG areni. Zato su Tivćani rano “upalili motore”, na Zaltiboru su stigli i da odigraju pripremnu utakmicu u pobjedi nad Sutjeskom - 2:0.

U ekipi je u odnosu na istorijski rezultat došlo do promjena, novi trener je Zoran Tripković, koji je Internacional u prethodnoj sezoni promovisao u drugoligaša.

- Promjena je mnogo, kostur ekipe čiji rezultat je teško, skoro nemoguće ponoviti, je otišao. Bulatović, Došljak, Bakić, Rudović i golman Nikić nisu više tu. Treba sada raditi na formiranju ekipe, ali bilo je i dolazaka, pa su u klub iz Bokelja došli Kašćelan i Macanović, iz Rudara Šahman a iz Leotara golman Puletić. Dan pred polazak na Zlatibor priključio nam se i Damjan Mugoša, koji je sa pozajmice iz Budućnosti Gabelu plasirao u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. I protiv Sutjeske smo u drugom poluvremenu šansu dali brojnim našim mladim igračima, jer u stručnom štabu tu su i dalje Miloš Nikezić i Božidar Tujković, koji rukovodi omladinskim pogonom. Naravno i trener golmana Aleksandar Brajić - kazao je Tripković.

Irfan Šahman
foto: FK Arsenal Tivat

Arsenal će do 30. juna boraviti na Zlatiboru, nakon Sutjeske sjutra će rival njegovoj ekipi biti sarajevski Željezničar.

- Planiramo da i 28. juna odigramo još jednu utakmicu, ali za taj termin tražimo rivala. Protiv Sutjeske je ekipa odlično odgovorila, iako smo dan ranije stigli na Zlatibor. Slijedi puno rada na svim frontovima, uprava i sportski direktor u konsultacijama sa nama moraju raditi i na pojačanjima, kako bi u te dvije sedmice poslije Zlatibora imali tim koji bi suprotstavili Alaškertu. Znamo da su dobra ekipa, već su igrali grupnu fazu Lige konferencija, dobili smo neke snimke a uskoro očekujemo dodatne informacije o njima - objasnio je Tripković.

Klub je od baraža za ulazak u elitu za godinu dostigao veliki uspjeh, kakvi su ciljevi u novoj sezoni?

- Cilj je, naravno, opstanak ali i da afirmišemo što više naših igrača. Eto, u prošloj sezoni je sjajnim radom klub postigao da igrači Arsenala budu traženi na fudbalskom tržištu. Trudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat, ali u bliskoj budućnosti prošlu sezonu je teško ponoviti. Ipak, klub ima agilnu upravu, uspostavljen sistem rada i ne sumnjam u svijetlu budućnost i dalji napredak Arsenala. Sad je bitno formirati ekipu kadru da se što bolje pokaže protiv Alaškerta - zaključio je Tripković.

On je nakon fudbalske karijere u trenerske vode zakoračio kao pomoćnik u Zeti, Petrovcu.., a Arsenal mu je drugi prvoligaški samostalni posao, nakon što je bio prvi trener Grblja 2011. godine

Bonus video: