Grupa Crne Gore: Danci slavili u Jermeniji, sigurna Poljska - nastavlja se velika bitka

0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Danske, Foto: Reuters
Fudbalska reprezentacija Danske, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2017. 21:19h

Reprezentacija Danske slavila je u Jermeniji sa 4:1, Poljska nije imala problema sa Kazahstanom u grupi u kojoj je i Crna Gora.

Jermeni su poveli već u 6. minutu, fantastičnim golom Korjana sa više od 20 metara.

Oko desetak hiljada gledalaca na stadionu u Jerevanu ponadali su se tada da je na pragu iznenađenje, ali Danci nisu dozvolili da im se dogodi ono što se novembra prošle godine, na istom terenu, desili Crnoj Gori.

Momci Adea Hareigea vrlo brzo su vratili stvari pod kontrolu - u 16. minutu su izjednačili preko Dilejnija, koji je pogodio mrežu glavom na centaršut Dalsgarda, a već u 29. minutu potpuno preokrenuli rezultat, maestralnim golom Kristijana Eriksena iz slobodnog udarca.

Danci su potvrdili trijumf osam minuta prije kraja, još jednim pogotkom Dilejnija, a trećim evrogolom na utakmici - vezista Verdera raspalio je sa skoro 30 metara i pogodio ugao golmana Meliksetjana.

Dilejni se tu nije zaustavio, već je u nadoknadi dao svoj treći gol na meču, glavom nakon kornera, a četvrti u posljednja dva meča za Dansku (jedan je dao u petak u ubjedljivoj pobjedi protiv Poljske).

Koliko god to djelovalo čudno, ovaj rezultat nije previše uticao, niti poremetio šanse crnogorske reprezentacije da se domogne baraža, ili direktnog plasmana na Mundijal.

Poljaci su, s druge strane, na vrijeme otvorili Kazahstan (3:0) i upisali tri boda golovima Milika, Glika i Levandovskog.

Tabela: Poljska 19, Crna Gora, Danska 16, Rumunija 9, Jermenija 6, Kazahstan 2.

Bonus video: