"Egzodus" iz Čelsija: Nakon zime dolazaka, stiglo ljeto odlazaka

Čak 10 fudbalera je, ili već napustilo, ili bi uskoro moglo da napusti "Stamford bridž"

3856 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/David Klein
Foto: Reuters/David Klein

Čelsi je prošle sezone potrošio nevjerovatnih 600 miliona eura za pojačanja.

Na "Stamford bridžu" je, posebno zimus, bilo prometno kao na nekoj od londonskih autobuskih stanica - igrači su samo dolazili i dolazili...

Ovog ljeta, na redu je obrnuti trend - na redu su odlasci. Kako pišu engleski mediji, sprema se pravi igrački egzodus, a broj fudbalera koji je već napustio, ili će već napustiti "plavce" - dvocifren je.

Hrvatski vezista Mateo Kovačić sve je već dogovorio oko prelaska u redove evropskog i engleskog šampiona Mančester sitija, a čeka se samo službena objava.

Transfer Njemca Kaia Haverca u redove gradskog rivala, Arsenala takođe je već "gotova stvar".

"Tobdžije" su pristale da plate oko 60 miliona eura i u narednih nekoliko dana posao bi trebalo da se finalizuje.

Na izlaznim vratima je i Mejson Maunt, kojeg žele u Mančester junajted. "Crveni đavoli" su već slali dvije ponude - 50, pa 60 miliona eura, odbijene su, ali je jasno da će vlasnik Čelsija, Tod Boli, prije ili kasnije - popustiti.

Francuski vezista N'Golo Kante već se preselio u saudijski Al-Itihad, bez obeštećenja, što je prvi potvrđeni odlazak. Nagađa se da bi put Saudijske Arabije mogli i reprezentativac Marka Hakim Ziješ i napadač Gabona Pjere-Emerik Obamejang. "Plavci" navodno za njih traže manje od 10 miliona eura.

Portugalac Žoao Feliks, koji je igrao na pozajmici, vraća se u Atletiko Madrid, a ostrvski mediji spominju da je vrlo izgledno da redove Čelsija napuste i Romelu Lukaku, Kalidu Kulibali, Eduard Mendi, Ruben Loftus-Čik...

Čelsi je prošle sezone zauzeo razočaravajuće 12. mjesto u Premijer ligi, ostavši bez plasmana u Evropu.

Tim je nedavno preuzeo Argentinac Maurisio Poketino, bivši trener Totenhema i Pari Sen Žermena.

Bonus video: