Maks Alegri i Arapi - posao od 90 miliona eura?

Trener Juventusa dobio ponudu koja se teško odbija

11117 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo je prvi napravio korak, za njim Karim Benzema, N'Golo Kante, Kalidu Kulibali... Mnogo je velikih fudbalskih asova koji su pošli za veliki novac u Saudijsku Arabiju, ali se još čeka da "eksplodira bomba" među ozbiljnim trenerima.

Saudijci su pokušali sa Žozeom Murinjom, pristojno ih je odbio na sastanku koji je bio organizovan u Londonu, a naredna meta je Masimilijano Alegri.

Spekuliše se o tome koji klub je zainteresovan (navodno ga želi Al Hilal), ali kada je u pitanju finansijska ponuda onda niko u Italiji ne postavlja dilemu. Cifre se znaju - ako Alegri odluči da napusti Juventus zbog odlaska na Bliski istok dobiće 30 miliona eura po sezoni i potpisati ugovor na tri godine.

"Gazeta delo sport" ističe da se italijanski stručnjak sa predstavnicima iz Saudijske Arabije sreo još prije dvije sedmice u Monte Karlu, da je tada na stolu bila ponuda od 60 miliona za tri sezone.

Ni nju nije u tom momentu odbio, ali zainteresovana strana više ne želi ni da čeka pa je na Alegrijevu adresu stigla pojačana ponuda, pa bi pored 30 miliona po sezoni odmah dobio još 10 kao bonus za potpis.

Sada je na potezu Alegri, koji ni sam nije siguran kakva mu je budućnost u Juveu.

Vjerovatno bi dvije strane i odmah na kraju prošle sezone završile saradnju da Alegri nema ugovor do ljeta 2025. i nije spreman da ga sporazumno raskine. A u Torinu ima zagarantovanu zaradu od devet miliona eura godišnje.

Istovremeno, poznati italijanski novinar Đanluka di Marcio tvrdi da bi još jedan trenera sa Apenina mogao da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji - u pitanju je Đenaro Gatuzo.

Rino je posljednji posao imao u Valensiji, okončao ga je krajem januara zbog loših rezultata, ali djeluje da neće dugo čekati na novu šansu. Svi znaju da to neće ni dozvoliti super-agent kako zovu jednog od najboljih menadžera na svijetu Žorža Mendeša.

Bonus video: