Gruzija i bez Hviče mrsi račune favoritima i svim prognozama, euforija duplira posjetu na stadionima

Gruzija je pred posljednju utakmicu s Holandijom lider u grupi EURO 21, sa Portugalom i Belgijom

4632 pregleda 0 komentar(a)
Gruzija živi fudbalski san, Foto: UEFA
Gruzija živi fudbalski san, Foto: UEFA

Na Evropskom prvesntvu do 21 godinu, u četiri grupe po četiri tima, najveći autsajder bio je jedan od domaćina završnice EURO 21, Gruzija.

Pred posljednje kolo u grupi A, Gruzija je lider sa četiri boda ispred Belgije, Holandije i Portugala.

Nakon što su slavili protiv četiri puta skuplje ekipe i tradiconalno uspješne mlade selekcije "selesaa" - 2:0, Gruzijci su uspjeli da od minusa dva gola u 28. minutu utakmice sa Belgijom, u nastavku dođu do remija.

A domaće ekipa lišena je najboljeg igrača te zemlje i jendog od najboljih u Seriji A, prvaka Italije sa Napolijem, Hviče Kvarachelije. On je zbog naporne sezone odlučio da propusti spektakl.

A nakon 24.447 gledalaca na otvaranju sa Portugalom na Dinamo areni u Tbilisiju, u remiju sa Belgijom, Gruziju je na istom stadionu posmatralo 41.886 gledalaca.

Gruziji je dovoljan remi za prolazak iz grupe u posljednjoj utakmici sa Holandijom, ali bi u nokaut fazu prošla savakako u slučaju da Belgija ne dobije Portugal.

A ko su junaci Gruzije: Georgi Guliašvili, napadač Sarajeva pogodio je za remi sa "crvenom furijom", asistirao mu je defanzivac Crvene zvezde, Irakli Azarovi.

U ekipi ima igrača koji igraju za belgijski Real Union, domaći Tbilisi, ali imaju i svjetskog prvaka do 19 godina, pošto je nakon titule sa Ukrajinom vezista Leha, Georgi Citaišvili odlučio da igra za zemlju predaka.

Golman Georgi Mamaradšvili brani za valensiju, ali iam ponude i neuporedivo bogatijih klubova. On je i prvi golman Gruzije i branio je u Škotskoj u kvalfikacijama za EURO (2:0), pa je protiv Portugala gol odličnio čuvao i Luka Kutaladze iz Dinamo Tbilisija.

Bonus video: