Budućnost pošla na Island, Džudović: Želimo puno, ali neće biti smak svijeta ni ako izgubimo

"Ne osjećam pritisak, radim najbolje što mogu, ekipa je posvećena, imamo podršku uprave. Nadam se pozitivnom rezultatu", rekao je trener "plavih" pred pretkvalifikacioni turnir za Ligu šampiona

17292 pregleda 61 reakcija 10 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Evropska sezona za fudbalere Budućnosti počinje u utorak na Islandu, gdje ih očekuju pretkvalifikacije za Ligu šampiona.

Rival u polufinalu je Atletik Eskaldes iz Andore, eventualni protivnik "plavih" u finalu i za plasman u prvo kolo kvalifikacija bio bi bolji iz duela domaćeg Breidablika i Tre Penea iz San Marina.

Neće biti lako u Rejkjaviku, jer Budućnost u ovom momentu ni ne zna u kakvoj je formi, nakon što je tokom priprema odigrala samo jednu utakmicu.

"Bio je plan da na Zlatiboru imamo dvije kvalitetne provjere s protivnicima iz Izraela i Slovačke, ali do toga nije došlo zbog nevremena i otkaza od strane tih klubova. Zbog toga smo igrali samo sa Jedinstvom Putevi, potom je otpala mogućnost da se sastanemo sa još jednim jakim rivalom", rekao je trener Budućnosti Miodrag Džudović.

Budućnost u sezonu ulazi sa bitno izmijenjenim sastavom.

Nova imena su Zvonko Ceklić, Ognjen Gašević, Miloš Brnović i Brazilac Stefano Almeida, pošli su Marko Simić, Vasilije Terzić, Zoran Petrović, Arijel Lusero i Filip Knežević.

"To može da bude naš hendikep u odnosu na rivale jer ogromna je promjena kad ode 50 odsto ekipe. Zato nije slučajno ni ono što se desilo Budućnosti prošlog ljeta protiv predstavnika Islanda - šest ili sedam igrača iz startne postave je tada otišlo između dvije sezone. Zato je logično da sada postoji neizvjesnost", kazao je Džudović i dodao:

"Doveli smo igrače u skladu s mogućnostima, vjerujem da će ispuniti očekivanja. Problem je i što je samo jedan od njih s nama od početka priprema, ostali su se priključili u utorak po dolasku sa Zlatibora. Ali, vidi se želja, dobro su prihvaćeni i postoji hemija usmjerena ka zajedničkom cilju".

Bivši crnogorski reprezentativac vjeruje da je njegov tim spreman za ovaj rani ljetnji izazov.

"Nemamo takmičarski tonus, ali smo probali da to nadoknadimo radom i dogovorom. Nadam se da ćemo preskočiti prvu prepreku - analizirali smo Atletik Eskaldes, to je ekipa koja želi da igra, gaji španski stil. Ima igrače koji su prošli školu velikih klubova. U pitanju je racionalan tim, svjestan mogućnosti i maksimalno ga poštujemo", dodao je Džudović.

Budućnost je, kao i uvijek, pod pritiskom - traži se rezultat.

"Ništa ne moramo, a mnogo želimo. Cilj je da napravimo iskorak, a da li ćemo uspjeti - ne znam. Ne osjećam pritisak, radim najbolje što mogu, ekipa je posvećena, imamo podršku uprave. Nadam se pozitivnom rezultatu, a neće biti smak svijeta ni ako izgubimo. Realno ćemo ocijeniti stvari kakav god ishod bude i to je jedini ispravan put", zaključio je Džudović.

Budućnost protiv Atletik Eskaldesa igra u utorak od 15 sati po našem vremenu. Finale je u petak.

Bonus video: