„Slučaj Mbape”: PSŽ zahtijeva potpis ili odlazak ovog ljeta, Real „navija” za 2024.

„Parizijen” napisao da je uprava „svetaca” poručila Mbapeu da mora da ode ovog ljeta ili da produži ugovor, kako ga naredne godine ne bi izgubila bez centa obeštećenja. Madridska „Marka” ističe da postoje četiri scenarija, od kojih dva idu naruku Realu

6911 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Saga oko Kilijana Mbapea je prošlog ljeta „okupirala” sve svjetske medije, ove godine se scenario ponavlja.

Sve je počelo pismom koje je možda i najbolji fudbaler današnjice poslao prije dvije sedmice i obavijestio Pari Sen Žermen da neće produžiti ugovor.

To nije ni morao da uradi, bilo je dovoljno da ne potpiše automatsko produženje do 31. jula, ali je tim potezom stavio sve aktere u stanje pripravnosti.

„Parizijen” je danas napisao da je uprava „svetaca” poručila Mbapeu da mora da ode ovog ljeta ili da produži ugovor, kako ga naredne godine ne bi izgubila bez centa obeštećenja.

Madridska „Marka” ističe da postoje četiri scenarija, od kojih dva idu naruku Realu.

NIŠTA OD PRODUŽETKA I ODLAZAK 2024.

Mbape je u pismu klubu naveo da želi da ispuni ugovor do kraja, tj. do 30. juna 2024. Negirao je informaciju „Parizijena” da želi da već ovog ljeta ode u Real, ali bi i dobio 150 miliona eura kao bonus za lojalnost.

I u Realu su najviše raspoloženi za ovu opciju, ali bi već od 1. januara krenuli u akciju, a ne čekali kao prošle godine do maja, kada je Mbape naprasno odlučio da ostane u Gradu svjetlosti.

SELIDBA U MADRID OVOG LJETA

Katarski vlasnici PSŽ-a su demantovali da su sa Realom dogovorili prodaju za 250 miliona eura, što je objavljeno na Tviter nalogu „PSG Community”, gdje je napisano i da će Luis Enrike biti novi trener „svetaca”.

Možda bi Madriđanima odgovarala i ova opcija, jer su ostali bez Karima Benzeme i potreban im je novi vođa napada.

OSTANAK DO 2025.

Ovoj opciji se daju najmanje šanse, ali ne bi bilo prvi put da se u „slučaju Mbape” dešavaju radikalne promjene. Potpisao bi ugovor do 2025. godine, što mu je i pisalo na dresu, a uslovi su dogovoreni lani. To bi morao da uradi do 31. jula.

POTPISIVANJE NOVOG UGOVORA

PSŽ ima vremena da ubijedi Mbapea da promijenji mišljenje. Do 1. januara 2024. ne može da potpiše ništa sa Realom, što znači da „sveci” do tada mogu da mu ponude novi ugovor, bolje uslove, duže trajanje... Mbape je jasno rekao da to ne želi, ali ako bi napravio iskorak sa PSŽ-om i pod Enrikeom (ili nekim drugim) se identifikovao sa projektom, možda bi i mogao da stavi novi paraf...

Bonus video: