Sutjeska prikuplja informacije o Kosmosu i cilja titulu

Fudbaleri Sutjeske na pripremama na Zlatiboru, gdje su do sada odigrali dva meča - poraženi su od Arsenala, potom su savladali Jedinstvo Puteve

6121 pregleda 20 reakcija 10 komentar(a)
Sutjeska je u jeku priprema: Dragan Grivić, Foto: FSCG
Sutjeska je u jeku priprema: Dragan Grivić, Foto: FSCG

Nakon uvodnog dijela i početka priprema u Nikšiću, fudbaleri Sutjeske su se preselili na Zlatibor, gdje će boraviti dvije sedmice i kroz kontrolne mečeve tempirati formu za početak sezone i nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Ekipa Nenada Brnovića je, tokom dosadašnjeg boravka na srpskoj planini odigrala i dva kontrolna meča - u prvom je izgubila od tivatskog Arsenala 2:0, a onda je savladala Jedinstvo Puteve 6:0.

U pauzi između dvije sezone, koja je trajala 12 dana, bilo je dolazaka i odlazaka iz Nikšića, a produženi su ugovori i sa igračima koji već jedno vrijeme igraju kraj Bistrice. Jedan od njih je i Dragan Grivić, koji je mnogo ranije, već sredinom januara produžio ugovor sa aktuelnim osvajačem Kupa do 2025. godine. Desni bek je od 2018. godine igrač Sutjeske.

- Odmor između dvije sezone je bio kratak, ali svake godine je tako, navikli smo. Radimo odlično, uslovi na Zlatiboru su sjajni, kao i svake godine. Već sedam dana smo ovdje. Odigrali smo dvije prijateljske utakmice - protiv Arsenala iz Tivta, koju smo izgubili 2:0, a onda smo savladali Jedinstvo Puteve 6:0. Poraz od Arsenala nas nije zabrinuo, prije te utakmice smo imali dva-tri treninga dnevno i očigledan je bio umor kod igrača, što je normalno u ovom dijelu priprema - rekao je Grivić za "Vijesti".

Sutjeska sezonu počinje 13. jula kada na “DG arenu” dolazi vicešampion San Marina, Kosmos, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Nikšićani su, čini se, dobro prošli na žrijebu, ali nastupi crnogorskih klubova prethodnih sezona u Evropi pozivaju na oprez.

- Stručni štab prikuplja informacije o Kosmosu. U narednom periodu ćemo odraditi skauting, pa ćemo znati šta da očekujemo. Uz par pojačanja i malo sreće nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo se plasirati u drugo kolo - kazao je Grivić.

A kada je riječ o pojačanjima, Sutjeska je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka angažovala vezistu Vojina Pavlovića, štopera Marka Simića i napadača Đorđa Šaletića, a narednom periodu očekuje se dolazak još igrača. Osim Grivića, ugovore su produžili Vladan Giljen, Marko Matanović, Adrijan Rudović i Ilija Tučević. Desni bek poručuje da je cilj naredne sezone da se titula vrati u Nikšić.

- Ostali smo bez nekoliko bitnih igrača, ali nadamo se da će doći još pojačanja. Naravno, i ove sezone je prioritet Sutjeske osvajanje titule, a ako se ukaže prilike i dupla kruna - zaključio je Grivić.

Sezona u domaćem šampionatu počinje 23. jula, a Sutjeska na startu gostuje Jezeru.

Bonus video: