Budućnost krenula pobjedom: "Plavi" u finalu turnira na Islandu

Crnogorski šampion u polufinalu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona savladao Atletik Eskaldes 3:0

19220 pregleda 135 reakcija 31 komentar(a)
Startna postava Budućnosti na današnjem meču, Foto: FK Budućnost
Startna postava Budućnosti na današnjem meču, Foto: FK Budućnost

Evropska avantura je počela dobro - fudbaleri Budućnosti savladali su danas na Islandu šampiona Andore Atletik Eskaldes (3:0) i plasirali se u finale pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

Crnogorski šampion je već u 21. minutu imao dva gola prednosti (strijelci Balša Sekulić iz penala i Miomir Đuričković), a pobjedu je potpisao Sekulić, svojim drugim golom.

Uvodni minuti pripali su šampionu Andore, koji je imao incijativu, a prvu šansu u 7. minutu propustio Peres kada je sa pet-šest metara šutirao preko gola.

Sedam minuta kasnije ekipa Miodraga Džudovića je stigla do prednosti - Sekulić je ostavio loptu za Petra Grbića, koji se zaletio ka golu, ali ga je nesmotreno oborio jedan fudbaler Eskaldesa, pa je dosuđen penal. Sekulić je bio siguran.

U 21. minutu je bilo 2:0 - Uroš Ignjatović je sa desne strane izveo prekid, sam u petercu je bio Đuričković, a mreža Gracije se još jednom zatresla.

Prijetio je Esakldes, uglavnom su igrači kluba iz Andore napadali po lijevoj strani, pa je poslije pola sata pokušao Riverola, dok je u finišu prvog dijela priliku propustio Kasadeus.

I u nastavku su igrači Eskaldesa prvi stigli do šanse, ali je poslije prodora Mafea golman Budućnosti Đorđije Pavličić odbranio udarac Kurou.

Potom je poništen gol Grbića, a tačku na utakmicu svojim drugim pogotkom stavio Sekulić.

Poslije trećeg gola Budućnosti fudbaleri Eskaldesa su stali sa napadima, a "plavi" mirno priveli meč kraju.

Budućnost će u finalu igrati protiv pobjednika meča u kojem se sastaju islandski Breidablik i Tre Pene iz San Marina.

Finale je na programu u petak (21).

Bonus video: