Džudović: Napravili smo prvi korak

Budućnost nakon pobjede nad šampionom Andore čeka rivala u finalu pretkvalifikacionog turnira LŠ. Trebalo bi da se dogodi čudo pa da to ne bude Brejdablik

12767 pregleda 11 komentar(a)
Petar Grbić na meču sa Eskaladesom, Foto: FK Budućnost
Petar Grbić na meču sa Eskaladesom, Foto: FK Budućnost

Budućnost se pobjedom nad šampionom Andore Atletik Eskaldesom (3:0) plasirala u finale pretkvalifikacionog turnira Lige šampiona na Islandu.

Kuriozitet - bio je to prvi meč u svim evropskim takmičenjima u novoj sezoni, prva pobjeda nekog tima, prvi golovi (Sekulić dva, Đuričković).

Crnogorski prvak čeka sada protivnika u finalu, koje će se igrati u petak 30. juna.

Trebalo bi da se dogodi veliko iznenađenje pa da to ne bude stari dužnik Brejdeablik, prvak Islanda i domaćin turnira, koji večeras u 21 sat po našem vremenu čeka šampiona San Marina, ekipu Tre Penea.

„Zadovoljan sam i pobjedom i igrom. Napravili smo prvi korak u ovoj našoj priči na Islandu. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Bili smo oprezni na samom početku, igrali smo na rezultat, a na kraju smo iskoristili svoje šanse i mislim da je rezultat realan“, rekao je trener Budućnosti Miodrag Džudović za klupski sajt nakon utakmice.

Pobjeda crnogorskog šampiona od 3:0 u momentima kada se naš klupski fudbal nalazi na samom evropskom dnu po rejtingu - znači, uprkos svemu.

I biće dodatni impuls pred veliko finale nakon kratkih priprema i brzinskog uigravanja u kojima je manjkalo i kontrolnih utakmica (samo jedna).

„Polufinalna utakmica nam je poslužila i kao priprema za sljedeći susret, jer znamo da nismo imali pripremne mečeve i prave protivnike kod kuće. Dakle, pokušaćemo što bolje da se pripremimo za finale i da odavde odemo sa pozitivnim rezultatom“, dodao je Džudović.

U slučaju da pobijedi u petak, Budućnost se seli u 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Rival bi bio irski Šamrok.

U slučaju poraza, preselila bi se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a protivnik bio bio poraženi iz duela 1. kola kvalifikacija za LŠ Žalgiris (Litvanija) - Struga (Sjeverna Makedonija).

Bonus video: