Podgoričani saznali rivala u finalu: Budućnost protiv Brejdablika za mjesto u 1. kolu kvalifikacija za LŠ

Islanđani opravdali ulogu favorita i u drugom polufinalu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona pobijedili Tre Pene iz San Marina sa 7:1

7843 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Brejdablik
Foto: Brejdablik

Budućnost je saznala rivala u finalu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

Očekivano, to je islandski Brejdablik, koji je kao domaćin bio bolji od prvaka San Marina, ekipe Tre Pene sa 7:1.

Budućnost je ranije danas pobijedila Eskaldes iz Andore 3:0. Finale se igra u petak u 21 čas po našem vremenu.

Podgoričani će imati šansu da se revanširaju Brejdabliku za prošlogodišnju eliminaciju u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, ali je hendikep tima Miodraga Džudovića taj što se za mjesto u kvalifikacijama za LŠ igra samo jedan meč, i to na terenu protivnika.

Brejdablik je prošle sezone pobijedio "plave" na Islandu 2:0, u revanšu je Budućnost slavila 2:1.

Drugo polufinale je pokazalo da su Islanđani ozbiljan rival za crnogorskskog šampiona, posebno nakon što je rejting našeg klupskog fudbala toliko srozan, ali je pokazalo i da je Brejdablik ranjiv, uprkos ubjedljivih 7:1.

Jer, amateri iz San Marina su, dok su imali snage, 40 minuta pravili probleme domaćinu, čak su i dali gol, što rijetko kada uspijeva nekom timu ili reprezentaciji iz mikrodržave iz San Marina.

Budućnost će sigurno imati šansu.

Golovima Gunlaugsona i Hljansona Brejdablik je vodio 2:0 do 25. minuta, a onda su gosti smanjili preko Barete u 35. minutu.

Ključan je bio gol Olsena za 3:1 u drugom minutu dodatka prvog poluvremena. Jer, amateri iz San Marina su u nastavku ostali bez "goriva", što je domaćin kaznio prvo pogocima Sigurdarsona u 67. i Einarsona u 75. minutu, a onda novim golovima igrača koji su pogađali u prvom poluvremenu, Gunlaugsona i Hljansona.

Bonus video: