Španci tražili, UEFA odbila: Nema postupka protiv Sitija

Predsjednik La Lige Havijer Tebas kazao je da Siti i PSŽ "finansiraju državne kompanije i potpuno obesmišljavaju evropska takmičenja, a narušavaju i pravila fudbalske industrije"
0 komentar(a)
Benžamin Mendi, Foto: Www.mancity.com
Benžamin Mendi, Foto: Www.mancity.com
Ažurirano: 04.09.2017. 13:40h

UEFA je u petak saopštila da je pokrenula istragu protiv Pari sen Žermena, zbog sumnje da je potrošnjom novca u prelaznom roku prekršio pravilo Finansijskog fer-pleja.

Istraga, međutim, neće biti sprovedena protiv Mančester sitija, iako su čelnici španske lige (La Liga) zatražili od evropske kuće fudbala da provjeri poslovanje engleskog kluba.

Predsjednik La Lige Havijer Tebas kazao je da Siti i PSŽ "finansiraju državne kompanije i potpuno obesmišljavaju evropska takmičenja, a narušavaju i pravila fudbalske industrije".

"UEFA neće voditi istragu protiv Mančester sitija", saopšteno je iz Niona.

Mančesrer siti je u minulom prelaznom roku potrošio 233 miliona eura na dovođenje igrača, dok je PSŽ samo za Nejmara izdovijio 222 miliona eura.

Od 2011. godine, vlasnik PSŽ je državni katarski investicioni fond "Qatar Sports Investments fund", dok je Siti od 2008. u rukama kompanije "Abu Dhabi United Group" iz Ujedinjenih arapskih emirata.

Bonus video: