Trener Islanđana se sjeća prošlogodišnjih duela: Budućnost je sada fizički moćnija

"Nisu tako direktni kao prošle sezone, kada su imali jako moćne krilne igrače, Đukanovića i Mijovića, ali su fizički jači i biće biti veoma teško igrati protiv njih", kazao je trener Brejdablika Oskar Torvaldson

7244 pregleda 4 komentar(a)
Oskar Torvaldson, trener Brejdablika, Foto: https://www.dailyadvent.com/
Oskar Torvaldson, trener Brejdablika, Foto: https://www.dailyadvent.com/

Trener Brejdablika Oskar Torvaldson je prošle godine nakon prve utakmice protiv Budućnosti na Islandu kazao da "nikada nije vidio takvo ponašanje jednog tima", dodavši da "nije neiskusan čovjek".

Podgoričani su tada u meču prepunom nervoze i uz dva crvena kartona toliko naškodili sebi (poraz 2:0, golovima u finišu), da u revanšu nije pomogla ni pobjeda uz dosta šansi (2:1).

Brejdablik i Budućnost se sada sastaju ponovo - ovoga puta na pretkvalifikacionom turniru Lige šampiona, a crnogorski prvak je dobio priliku da se predstavi u mnogo boljem svijetlu. I ponašanjem, i rezultatski.

Nagovijestio je to tim Miodraga Džudovića pobjedom protiv prvaka Andore Eskaldesa, ali ga u petak veče čeka mnogo teži zadatak. I zbog jačine protivnika, i zbog toga što je Torvaldson, trener Brejdablika, fantastično skenirao Podgoričane, koje je, kako tvrdi, pratio cijele sezone.

"Gledao sam ih protiv prvaka Andore, ali i pomno sam ih pratio od početka godine. Tačnije, već jesenas smo znali da ćemo biti u grupi sa šampionom Crne Gore i pretpostavljali smo da će to biti Budućnost. Stoga smo veoma pažljivo pratili njihovu ligu, bile su dvije ekipe koje su se cijelu zimu borile za titulu i na kraju su bile bodovno izjednačene", kazao je Torvaldson, misleći na Budućnost i Sutjesku.

Trener Brejdablika sjedio je na klupi prošle sezone i može da uporedi...

"Budućnost koju smo izbacili prošle godine nije ista Budućnost ove godine", istakao je Torvaldson.

A onda je obrazložio:

"Fizički su znatno ojačali, moćniji su, ali nisu tako direktni kao prošle sezone. Tada su imali jako moćne krilne igrače, Đukanovića i Mijovića, prodati su prošle jeseni, jedan Hamarbiju, a drugi Lomelu".

"Umjesto njih su stigli dosta viši igrači, doveli su Brazilca, a to su sve muškarci iznad 190 cm visine, korpulentni momci. Mislim da će protiv njih biti veoma teško igrati. Ne vidim da mogu mnogo da nas pritiskaju, ali će biti jaki u prekidima. To je tvrda i dobro organizovana ekipa, koja je okrenuta ka tome da nam oteža stvari, tako da očekujemo veoma tešku utakmicu. Ali, uvjeren sam da smo mi u boljoj formi od njih".

Torvaldson je zadovoljan pobjedom od 7:1 protiv Tre Penea.

„Ne mogu a da ne budem zadovoljan. Naravno, prije utakmice smo znali da možemo sve da izgubimo, a malo ili ništa da dobijemo, s obzirom na to odakle dolazi naš rival. Ali, vrlo profesionalno smo odigrali veći dio utakmice. Zapravo, drugo poluvrijeme je bilo puno bolje od prvog, dijelom zato što se kretala lopta brže i što smo bili direktniji nego u prvom poluvremenu kada smo bili malo jalovi".

Bonus video: