Vujačić zahvalio Partizanu: Dao sam sve, vrijeme je za iskorak

Crnogorski reprezentativac karijeru nastavlja u dresu Rubina iz Kazanja

3725 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Crnogorski reprezentativac Igor Vujačić je nakon četiri godine završio misiju u Partizanu.

Kao što je i najavljeno, pojačaće Rubin iz Kazanja i napraviti iskorak u karijeri koju je počeo u Zeti još 2011. godine.

Nakon toga, Vujačić je bio u Vojvodini, poljskom Viđevu iz Lođa i Mogrenu, prije nego se vratio u matični klub za koji je nastupao od 2015. do 2019.

Period u Partizanu Vujačić nije krunisao trofejom, alije ostavio odličan utisak kod navijača "crno-bijelih".

"Nije mi lako, u Partizanu sam stekao dosta prijatelja. Ali, moram da idem dalje, ovo mi je korak naprijed u karijeri. Nadam se da sam se na neki način odužio Partizanu što mi je dao šansu da igram u tako velikom klubu", rekao je Vujačić.

Partizan bi za ovaj transfer trebalo da dobije milion eura.

"Kada sam došao u Partizan nije bilo dobro za mene u prvih pola godine, ali se nakon toga sve poklopilo. Uvijek sam se trudio da dam sve od sebe i na treningu i na utakmicama. Srećan sam i smatram da čiste i mirne duše nastavljam dalje", istakao je Vujačić.

Vujačić je za Partizan odigrao 129 utakmica i postigao je 11 golova.

Najvažniji je svakako bio onaj na gostovanju Santa Klari u revanšu plej-ofa za plasman u Ligu konferencije u ljeto 2021. kada je pogodio za 2:1 i odveo beogradski tim u grupnu fazu.

Partizan je prošle sezone bio tek četvrti u Superligi Srbije, iza Crvene zvezde, TSC-a i Vojvodine, pa će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

"Ostala je većina igrača koji su igrali do sada. Mislim da su izvukli pouke i da se neće dešavati ono što se dešavalo prošle sezone. Novi je početak i želim doskorašnjim saigračima puno sreće i da ih zaobiđu povrede, a pobjede će sigurno doći", zaključio je Vujačić.

Partizan neće biti bez crnogorskog igrača u timu ni u sezoni 2023/24. jer se prije nekoliko dana u Humsku vratio vezista Aleksandar Šćekić.

Bonus video: