Legenda Junajteda: Razočaran sam, De Hea ovo nije zaslužio

"Situacija je komična. Da li mislite da je De Hea i dalje dovoljno dobar za Junajted je sasvim druga priča", rekao je Rio Ferdinand

7000 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted ne želi da David de Hea ostane u klubu.

Problem je samo što niko iz kluba španskom golmanu to nije rekao, već mu je ponudio novi ugovor sa bitno manjom zaradom (200 hiljada funti sedmično umjesto dosadašnjih 375).

De Hea, koji je u Junajtedu od 2012, bio je pristao i na takve uslove, potpisao ugovor, ali druga strana je - umjesto da potvrdi nastavak saradnje - odustala.

Potom je "povlačenje" obrazložila time da Španac morao da pristane na dodatno smanjenje zarade ako želi da ostane.

Junajted je ponašanjem prema De Hei razočarao svakog, pa i nekadašnjeg štopera Rija Ferdinanda:

"Razočaran sam načinom na koji se klub ponio u cijeloj priči. Sve je u komunikaciji, a Junajted mora da nauči iz ovoga. Pravio je greške sa velikim igračima i ranije, odlazili su misleći da nisu dovoljno dobro tretirani i poštovani. Ovo nije korektno", rekao je Ferdinand i dodao:

"Situacija je komična. Da li mislite da je De Hea i dalje dovoljno dobar za Junajted je sasvim druga priča. A bio je nevjerovatno bitan za ovaj klub, igrao 12 godina, povremeno bio i najbolji igrač u timu. Vrhunski je profesionalac i nikada nije doveo Junajted u nepriliku", istakao je Ferdinand.

Kako stvari stoje, De Hea ide sa "Old traforda", a Junajted pokušava da dovede Andrea Onanu iz Intera.

Bonus video: