Plavljani opet ciljaju opstanak, veće ambicije sputava infrastruktura

Novom treneru Jezera Ivanu Brnoviću ne nedostaje entuzijazma uoči nove teške sezone, baš kao što nije ni njegovim prethodnicima, Radu Petroviću i Miliji Savoviću

3411 pregleda 9 komentar(a)
Trener Jezera Ivan Brnović, Foto: Privatna arhiva
Trener Jezera Ivan Brnović, Foto: Privatna arhiva

Mimo svih prognoza, ili realnih fudbalskih parametara, Jezero je ponovo ostalo domaće fudbalske elite, i to direktno - bez baraža, iako je treću sezonu zaredom kao domaćin igralo van svog stadiona, van svog grada.

U susret novoj sezoni, priča je ista kao uoči prethodne dvije, okosnica tima je otišla, opet je došao novi trener. Ivanu Brnoviću, međutim, ne nedostaje entuzijazma, baš kao ni njegovim prethodnicima, Radu Petroviću Njegošu ili Miliji Savoviću.

Svjestan je Brnović da je Jezero opet izgubilo okosnicu tima, u njemu neće biti Bošnjak, Dedić, Kato, Pavlović, Radunović i štoper Pajović, ali i prošle sezone je bilo tako nakon odlazaka Matanovića, Fausta, Mendija, Adžovića...

- Radimo, i najvažnije je da ne nedostaje poleta, entuzijazma i odlične atmosfere, na treningu, ali i u saradnji sa upravom prisutna je dobra volja. To je najbitnije, i zaista je posvećenost igrača na pripremama maksimalna. A ima dolazaka i biće ih još. Za tri dana očekujemo da nam se priključi krilni igrač iz Argentine, Fakundo Aranda, već su sa nama brazilski vezista Bareto, koji je prethodnu sezonu igrao za Berane, te defanzivac iz Bokelja Abdel Osmanović. Iz Travnika je na probi defanzivi vezni Džaferović, što nam je deficitarna pozicija, ali i Jovan Mugoša, štoper iz Mladosti DG. Veoma je bitno da nadomjestimo dolascima pozicije štopera, zadnjeg veznog i polušpica. Ukoliko se ukaže prilika da angažujemo još neko kvalitetno pojačanje, uprava je sigurno neće ispustiti - objasnio je Brnović.

On je već kroz karijeru radio u Jezeru, ali, bio je i vani, Kini, Južnoj Koreji...

- Većinu igrača poznajem, ali ne sve i zato smo prvo nakon starta 21. juna, organizovali utakmicu između igrača ekipe. Imaćemo pet provjera do početka prvenstva. Protiv Adrije u Mojkovcu 2. jula, u Pljevljima sa Rudarom tri dana kasnije, a onda nam u Beranama, gdje se pripremamo, 8. jula dolazi novi prvoligaš, Mladost DG. Četvrta provjera će biti na Zlatiboru 12. ili 13. jula, a imamo dvije odlične opcije, dok će generalni test biti sa Beranama 16. jula. Sa ekipom rade Rade Bulić, Denis Neković, kondicioni trener Darko Bogavac i trener golmana Nebojša Asanović, objasnio je Brnović.

Nije krio ni cilj...

- Opstanak, nadamo se direktno ili kroz baraž. To je značajno u smislu nastavka aktivnosti napretku fudbala u Plavu. U toku su radovi na stadionu na Racini, biće vještačka podloga za treninge prve ekipe, ali i rad mlađih selekcija kluba. To je rješenje do izgradnje planiranog novog stadiona, mada se nadamo da će uskoro biti moguće raditi i na Murini. U svakom slučaju, u Beranama imamo odlične uslove, ne samo za treninge ili utakmice, a i odlično vrijeme nam je išlo u prilog u ovih desetak dana rada - zaključio je Brnović.

Bonus video: