Petrović prihvatio Klajvertov poziv - pravac Adana Demirspor

Klajvert je još jedno u nizu velikih imena holandskog fudbala kojem će crnogorski trener pomagati u radu, nakon Ruda Gulita, Gusa Hidinka, Martina Jola i Dika Advokata

7907 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Crnogorski fudbalski trener Željko Petrović je prihvatio poziv legendarnog holandskog napadača Patrika Klajverta - njih dvojica će sjedjeti na klupi turske Adane Demirspor.

Klajvert je tako još jedno u nizu velikih imena holandskog fudbala kojem će Petrović asistirati u radu, nakon Ruda Gulita (Fejnord), Martina Jola (Hamburger), Gusa Hidinka (Anži), Dika Advokata (Sanderlend, Utreht, reprezentacija Srbije, Fejnord)...

Petrović je bio prvi pomoćnik i Avrama Granta na klupi Vest Hema, a samostalno je vodio Boavistu, RKC Valvajk, Uravu reds, Al Šab, Den Hag, Botev Plovdiv, Viljem II, Inter Zaprešić, kao i reprezentaciju Iraka.

Klajvertu je Adana prvi samostalni trenerski angažman i Petrovićeva pomoć biće mu prijeko potrebna.

Nekadašni napadač Ajaksa, Barselone, Milana, Njukaska, Valensije... do sada je radio isključivo kao saradnik u stručnom štabu - u reprezentaciji Holandije, Ajaksu, reprezentaciji Kameruna i AZ Alkmaru.

Zanimljivo da je na klupi Adane "već viđen" bio Slaven Bilić, o čemu su pisali hrvatski mediji, ali su čelnici turskog kluba odlučili da povjerenje daju Holanđaninu.

Adana Demirspor je prošlu sezonu u turskoj Superligi završila na 4. mjestu, odmah iza velike trojke - Galatasaraja, Fenerbahčea, Bešiktaša, i čeka je nastup u Ligi konferencije ako prethodno prebrodi plej-of rundu kvalifikacija.

Bonus video: