Kojašević pojačao Arsenal, tandem stigao u Petrovac

Tivćani se spremaju za istorijski nastup na evropskoj sceni

4324 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Za desetak dana fudbalere Arsenala čeka istorijski nastup na evropskoj sceni i utakmica sa jermenskim Alaškertom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Tivćani su na kraju prošle sezone pretrpjeli ozbiljne promjene u igračkom kadru, trenera Radisava Dragićevića je naslijedio Zoran Tripković, a sada je stiglo još jedno pojačanje u nizu - Damir Kojašević, bivši internacionalac i reprezentativac Crne Gore.

Posljednji klub za koji je nastupao popularni Piksi je Jezero, a prije toga je nosio dres Iskre, Sutjeske, Šahtjor Karagandija iz Kazahstana, Budućnosti, Dečića, Vardara, Vojvodine, Sarajeva...

Kojašević je sedmo pojačanje finaliste Kupa Crne Gore prošle sezone (izgubio je u borbi za trofej od Sutjeske), prije njega su stigli srpski golman Dušan Puletić, te Aleksandar Macanović, Vladimir Kašćelan, Irfan Šahman, Andrej Golub i Japanac Ajumu Nišimura.

Arsenal prvi meč sa Alaškertom igra 13. jula u Jerevanu, revanš je sedam dana kasnije na podgoričkoj "DG areni".

U slučaju da eliminiše favorita crnogorski predstavnik bi u drugoj rundi kvalifikacija igrao protiv mađarskog Debrecina, za koji nastupaju naši internacionalci Meldin Drešković, Stefan Lončar i Dušan Lagator.

Pojačao se i Petrovac, koji je doveo dva fudbalera.

Nova imena pod Malim brdom su vezista Lazar Lambulić i štoper Radoš Dedić.

Dedić je došao nakon što je završio saradnju sa Jezerom, a Lambulić poslije epizode u Mornaru s kojim je kroz baraž osigurao opstanak u Meridianbet 1. CFL.

Petrovčani su prije ovog tandema angažovali bivšeg čuvara mreže Iskre Marka Kordića, vezistu Danila Bakića i napadača Adnana Bašića, koji je u sezoni 2021/22. u dresu Petrovca bio najbolji strijelac naše lige.

Iza fudbalera iz Bosne i Hercegovine je avantura u Litvaniji, gdje je prošle sezone igrao za Panevezis.

Bonus video: