Džudović nakon debakla na Islandu: Nema opravdanja, nisam očekivao ovakav poraz

"Protivnik je bio surov, sve greške je iskoristio i realizovao", kaže trener Budućnosti

26293 pregleda 304 reakcija 56 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Budućnost je sa umjerenim optimizmom pošla na Island, a vraća se svjesna da je bila predaleko od šanse da se bori za plasman u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Brejdablik je ubjedljivo slavio (5:0) u finalu pretkvalifikacionog turnira i što je gore od svega - ostavio utisak da je kvalitetom miljama ispred šampiona Crne Gore, zvanično najbolje ekipe u državi.

Budućnost je u polufinalu nadigrala Atletik Eskaldes iz Andore i pobijedila 3:0, vjerovala da može da poremeti računicu domaćinu turnira i osveti mu se za prošlogodišnju eliminaciju, ali teren je uvijek pravo mjerilo. Ambicije moraju da imaju pokriće, a ispostavilo se da su Miodrag Džudović i igrači pričali uprazno pred okršaj sa Brejdablikom.

Kratko i jasno, Budućnost nije bila dostojan rival predstavniku Islanda, moglo je to da se vidi već u prvih dvadesetak minuta finala kada je rival bio prebrz za našeg prvaka.

"Doživjeli smo težak poraz, koji iskreno da kažem - nisam očekivao. Brejdablik nas je nadigrao u svim segmentima fudbalske igre. Nismo izdržali pritisak, bili smo loši u kontroli lopte, a kako smo golove primali ekipa je imala sve manje samopouzdanja da nastavi", rekao je Džudović.

Koliko je Budućnost ozbiljno prišla ovom turniru vidi se i u činjenici da nije imala ni pravu pripremu, odigrala je tek jedan trening meč (rival - Jedinstvo Putevi, nižerazredni tim iz Srbije).

Epilog je težak poraz i utisak za koji ne može da se nađe alibi ni u tome što je praktično pola tima na kraju prošle sezone napustilo Podgoricu...

"Uvukao se strah u ekipu, a primljeni golovi su posljedica isključivo naših grešaka koje se ne praštaju na ovom nivou. Protivnik je bio surov, sve greške je iskoristio i realizovao. Jasno je da ne postoji opravdanje za rezultat i igru. Iza nas je utakmica u kojoj nismo bili na nivou i u kojoj nismo bili pripremljeni, a na meni kao treneru ostaje da izvučem zaključke i da popravimo stvari koje nisu bile dobre", istakao je Džudović.

Kako znaju i umiju Podgoričani moraju da pronađu način da izgledaju bolje na terenu, da ponude više i navijačima i javnosti, ali i Evropi, jer eliminacijom na Islandu nisu završili nastup na međunarodnoj sceni.

Idu u 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, sastaće se sa poraženim iz duela Žalgirisa i Struge iz Sjeverne Makedonije.

Prvi meč će Budućnost igrati u gostima 26. ili 27. jula, revanš je pod Goricom 3. avgusta.

Prije toga, ipak, počinje domaće prvenstvo, start je zakazan za 23. jul i prvi rival je debitant u 1. CFL Mladost DG.

"Predstoji nam da konsolidujemo redove i da se što bolje pripremimo za start prvenstva koje dolazi prije Evrope. Objektivno, utakmica protiv Brejdablika nam je otvorila oči, potrebna su nam kvalitetna pojačanja na još nekim pozicijama. Nadam se da ćemo uspjeti da dovedemo neke igrače, a daljim radom treba prvo prvenstvo da otvorimo pobjedom, a onda da se pripremamo za dalje", zaključio je Džudović.

Bonus video: